Fizička aktivnost je jedan od preduslova dobre linije i dobrog izgleda. Svaki trener će vam rado preporučiti najbolje vežbe za vas u skladu sa vašim zdravstvenim i fizičkim stanjem. Da bi krajnji efekat bio što bolji treba da i svoju ishranu prilagodite krajnjem cilju. I to naravno, uz savet lekara i nutricioniste.

Konzumiranje raznih čajeva može biti dobar korak ka postizanju što bolje dobre linije i dobrog zdravlja. Svaki čaj vam može samo pomoći, ali vodite računa da, ako ga svakodnevno konzumirate, menjate razne vrste čajeva. Ako ste nezadovoljni svojim izgledom zbog naduvenog stomaka, pre nego što uzmete lekove protiv nadutosti stomaka, probajte prirodne lekove kao što su mnogobrojni čajevi, pri čemu morate povesti računa i o svakodnevnoj ishrani.

Čaj protiv nadimanja možete pripremiti od lekovitog bilja koje dokazano smanjuje stvaranje gasova u organizmu. Uzmite istu količinu nane, majčine dušice i kima. Skuvajte vodu i ubacite ove biljke, pa sačekajte da malo odstoji, zatim procedite. Možete ubaciti i cimet.

Čaj od kima – prirodni lek u lečenju nadutosti stomaka jeste kim. Recept za napitak kojim možete ublažiti svoj problem nadutosti se sastoji od kima, anisa i komorača. Nakon što ih u avanu dobro istucate, stavite ih u staklenu posudu, prelijte ih čašom vode, promešajte i držite nekoliko dana blizu izvora toplote. Nakon toga, čuvajte ovaj napitak na mračnom mestu i konzumirajte nakon obilnog obroka. Takođe, i ove semenke možete preventivno koristiti tako što ćete ih žvakati posle obroka.

Delotvorni su, u borbi sa nadutošću stomaka i čajevi od maslačka, ruzmarina, nevena, bosiljka ili zeleni čaj.

Prilagodite i svoju ishranu zdravom načinu života, pa u krajnjoj liniji i boljem izgledu i ravnom stomaku. Evo jedne od vrlo polpularnih dijeta za ravan stomak. Ako promenite režim ishrane samo pet dana, smanjićete nadutost u stomaku na sledeći način:

Prvi dan: doručak – ovsene pahuljice potopljene prethodne noći; prepodnevna užina – krastavac; ručak – pileći ražnjići sa ruzmarinom i salata od šargarepe; poslepodnevna užina – krastavac; večera – punjene tikvice.

Drugi dan: doručak – grčki jogurt sa po 1/2 šolje, borovnica i badema; užina – banana; ručak – tortilja sa povrćem i avokadom; užina – salata od svežeg spanaća; večera – grilovan losos sa salatom od povrća začinjenom mirođijom.

Treći dan: doručak – kajgana sa spanaćem, paprikama i feta sirom; užina – 1/4 šolje mešanih orašastih plodova; ručak – paprike punjene šampinjonima i kinoom (može i pirinčem, ali bez mesa ili pasulja); užina – banana; večera – čorba od slatkog krompira.

Četvrti dan: doručak – grčki jogurt i žitarice; užina – suvo grožđe; ručak – spanać sa piletinom, salata od krastavca; užina – salata od rukole i avokada; večera – krem-supa od paradajza.

Peti dan: doručak – kajgana sa origanom i avokado; užina – semenke bundeve i suncokreta; ručak – ćuretina i integralni pirinač; užina – čaj od đumbira; večera – bela riba, preliv od pečuraka.