Da postignete dobru liniju potrebno je da se zdravo i umereno hranite i da budete fizički aktivni. Jedno bez drugog neće dati dobar rezultat. Postoje neke vežbe koje će dati bolji rezultat za određeni deo tela, ali ni jednom vežbom nećete moći skinuti naslage preterane masnoće ako ne budete regulisali svoju ishranu.

Vežbe za tanji struk – preskačite konopac 40 sekundi što jačim tempom a onda napravite pauzu od 15 sekundi. Pet puta ponovite kompletan ciklus vežbi, pa se onda odmorite oko 1 minut. Svakodnevnim preskakanjem konopca oko pola sata ćete sagoreti 400 kalorija. Budite uporni.

Vežbe za torzo – za lepša ramena, dekolte i ruke nezamenljivi su sklekovi. Sklekovima se sagoreva samo po jedna kalorija po skleku, ali ćete postići zategnuta ramena, ruke i dekolte. Vaše “držanje” će biti lepše.

Vežbe za zategnutu zadnjicu – podrazumevaju 15 minutne svakodnevne čučnjeve. Ovom vežbom ćete sagoreti oko 100 kalorija i dobiti čvrste butine i noge.

U svojoj sobi možete odraditi sledeću vežbu: stanite uspravno, sa uvučenim stomakom, pridržavajući se za naslon stolice ili uz sto, levu ruku položite na kuk. Zatim ispružite i podignite levu nogu u stranu. Držite taj položaj dok ne osetite stezanje mišića zadnjice, ostanite nekoliko sekundi u tom položaju pa spustite nogu. Ponovite vežbuo 10 do 16 puta, a potom napravite pauzu od 20 sekundi. Nakon toga podignite istu nogu u isti položaj, ali ovog puta je pulsirajući pomerajte 10 do 16 puta gore – dole, tako što ćete koristiti isti mišić. Odmorite se 20 sekundi i ponovite poslednju vežbu. Promenite nogu i ponovite vežbe.