Ova dijeta spada u niskokalorične dijete. Bazira se na konzumiranju velikih količina voća i povrća. Ova dijeta ubrzava metabolizam i reguliše nivo šećera u krvi. Zahvaljujući ovoj niskokaloričnoj dijeti organizam troši nagomilane rezerve masnoće a istovremeno crpi potrebne vitamine i minerale iz zelenih namirnica. Primenom ove dijete ćete postati  zdraviji i lepši.

Pravila ove dijete su:

– dijeta se drži 10 dana a može se praktikovati jednom mesečno. I kada ne držite ovu dijetu u ishranu uključite veću količinu voća i povrća. Najbolje je voće i povrće konzumirati u sirovom stanju.

– jedite na svakih 1,5 do 2 sata što će omogućiti postepeno navikavanje organizma na novi režim ishrane.

– pijte najmanje 2 litra tečnosti dnevno. Češće pijte čaj od nane, kamilice, kantariona ili koprive.

– ograničite unos soli u organizam. Dovoljno je da koristite maslinovo ulje u salati.

Meni u toku držanja ove dijete je sledeći:

Doručak: ovsena ili heljdina kaša kuvana na vodi. Dodajte joj narendanu zelenu jabuku i malo meda. Možete uzeti i jogurt ili nemasni kravlji sir ili  jaje sa jabukom ili kivijem.

Prepodnevna užina: salata od zelenog povrća sa maslinovim uljem. Poželjno je da bude bez soli.

Ručak: kuvana riba ili belo meso sa salatom od povrća ili voća. Prvog, čevrtog, sedmog i devetog dana ribu ili piletinu zamenite povrćem (na primer distantnim tikvicama sa dodatkom zeleni).

Poslepodnevna užina: voće sa dodatkom nemasnog jogurta ili salata od povrća.

Večera: varivo od distanog povrća. Prvog, četvrtog, sedmog i devetog dana možete pojesti belo meso ili kuvanu ribu sa salatom od povrća.