Mnogi imaju navike stečene još u porodičnom domu a među dobrim navikama je konzumiranje meda. Med ima neprocenljivo blagorodan učinak na zdravlje ljudi, prema preporukama medicinskog osoblja i nutricionista. Med može da se koristi u svakom obliku, kao i ostali pčelinji proizvodi. Medena voda ujutro razbuđuje bolje od ma koje kafe.

Poznato je dejstvo meda, naročito organskog, u jačanju imuniteta i otpornosti prema bakterijama, virusima i gljivicama. Med je i odličan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i kao takav predstavlja zdrav izvor kalorija. Istovremeno korišćenjem meda čete smanjiti potrebu organizma za šećerom.

Mnogi započinju dan pijući ujutro, našte srca medenu vodu. Najbolje uzeti kašičicu prirodnog meda i rastvoriti je u jednoj čaši na sobnoj temperaturi, pa ostaviti da odstoji preko noći. Sastav ove vode je sličan sastavu naše krvne plazme i vrši čišćenje našeg organizma na ćelijskom nivou. Proverite dejstvo ovog recepta nakon 6 meseci.

Svako veče popijte po jednu čašu ovako pripremljene medene vode i ujutro ćete videti da su se smanjili, a na kraju i nestali otoci oko očiju. To bi bio rezultat korišćenja meda za pročišćavanje bubrega.

Medena voda se bori sa parazitima koji žive u našim organima za varenje. Ne dozvoljava im da se razmnožavaju i normalizuje funkcionisanje  organa za varenje. Antiseptična dejstva meda dakle utiču povoljno na varenje, a kombinacija sa vodom omekšava stolicu. Normalizacija rada probavnog sistema je preduslov za detoksikaciju celog organizma. Izbacivanjem otrova iz organizma olakšaće se rad i drugih organa. Dobro je ovoj medenoj vodi dodati malo limunovog soka jer kiselina u limunu utiče pozitivno na funkciju enzima i stimuliše rad jetre.

Med je veoma koristan i ako želite da održite dobru liniju. Ako želite da smršate, pijte svakog dana, do 11 časova, po 1,5 litar ove vode (pripremljene prethodno veče). Ova voda pročišćava organe za varenje, poboljšava njihov rad i otklanja iz njih toksične sluzi. Uz pravilnu ishranu i fitnes, pomaže vam da uklonite suvišne kilograme.

Za negu lica i tela nema ništa zdravije i efikasnije, a bez ikakvih štetnih posledica, nego med i razne maske na bazi meda. Uveče rastopite kašičicu meda u vodi i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru malo zagrejte vodu koju ste sinoć pripremili i umijte lice, vrat i oblast dekoltea. Zahvaljujući sistematičnom delovanju ove lekovite vode, dolazi do poboljšanja cirkulacije u krvnim sudovima i aktivnije ishrane ćelija kože. Nakon umivanja malo sačekajte da med deluje, pa isperite kožu mlakom vodom. Ako se ovako redovno umivate, koža će vam postati zdravija, svežija, elastičnija i mekana.