visina 1Postoji mnogo načina da korigujete svoj izgled i malim trikovima sakrijete prirodne nedostatke, odnosno istaknete ono najlepše na sebi. Prateći savremene modne trendove uočljivo je forsiranje vitke linije i izrazito visokih devojaka, tako da se svi koji nemaju takvu liniju nalaze u nezavidnom položaju. Moguće je korigovati svoj vizuelni idenditet tako da izgledate visočije nego što jeste na neki od sledećih načina:

– uobičajen način da izgledate viši nego što jeste je nošenje vrtoglavo visokih potpetica. Ali, koliko dugo mežete da ih nosite i da normalno funkcionišete, je posebno pitanje. U svakom slučaju nemojte preterivati sa visinom potpetica, važnije treba da bude da se dobro osećate. Obuća sa platformom je dobar izbor.

– bledi tonovi vaše garderobe stvaraju vizuelni prostor koji izdužuje vašu figuru. Možda ste ljubitelj jarkih boja i bežite od svih belih i svetlih varijanti, ali ukoliko želite da izgledate viši ovo je definitivno sredstvo za “rast”, koje morate primeniti.

– kada nosite kraće pantalone, neka pojas bude vidljiv, a izgled upotpunite klasičnim štiklama. Pojas će odvući pažnju na vaš struk i naglasiti dužinu vaših nogu.

– birajte pantalone širokih nogavica jer ćete u njima izgledati kao da imate veoma duge noge, a širina nogavice će prekriti i visinu štikle. Izgledaćete viši i ako ste u ravnom.

– crne pantalone izdužuju siluetu, a ako imate jače bokove, nosite ih sa svetlijim majicama

– tamne farmerke uvek su dobro rešenje, a svetliji deo oko kolena daće vam izduženiji i vitkiji izgled.

– strukirane haljine su dobar izbor jer prate liniju tela i mogu da prikriju i nedostatke.

– duži džemperi, blejzeri i kardigani vašoj figuri daće izduženiji izgled. Široka tunika će takođe izdužiti vašu figuru.

– izbegavajte previše boja u jednoj odevnoj kombinaciji. Jedna boja neka prevladava jer ako se obučete od glave do pete u jednu boju, stvorit ćete vizuelnu varku koja će vaše telo učiniti vitkijim i višim.

– izbegavajte detalje i modele koji će vizuelno “lomiti” i skratiti vašu figuru. Ako baš volite kaiševe odaberite iste boje kao što je vaša suknja ili pantalone, i neka ne budu široki.

– birajte detalje uz svaku odevnu kombinaciju koji će vizuelno izdužiti figuru – tanke prugice, izraženi šavovi na odeći, obuću sa višim ali stabilnim potpeticama. Tanke linije na odeći gotovo bez razmaka imat će najbolji efekat. Što su linije šire razmaknute, to će imati suprotan učinak.

– dugačke ogrlice takođe treba da budu neophodan detalj u vašoj garderobi.

– ništa tako dobro ne čini debele noge vitkima kao crne, neprozirne hulahopke! Ako želite da “produžite” noge, odaberite crne hulahopke sa vertikalnim prugama. Zaboravite na hulahopke svetlih nijanski.

– na kraju, ipak zapamtite da  je pravilno držanje neophodno za zdravlje i ukupan izgled. Svaku odevnu kombinaciju treba znati nositi. Uspravan stav će učiniti da izgledate viši.