poveanje usanaSavremeni pojam lepote je nezamisliv bez punih, napućenih usana. Zbog takvog trenda mnoge devojke se odlučuju za hiruršku intervenciju, koja je već postala rutinska. Usne se prirodno smanjuju kako organizam počinje da sve manje proizvodi kolagen. Usne nemaju lojne žlezde i lako se isušuju, a suvoća naglašava tanke usne. Međutim, pre nego se odlučite za hiruršku intervenciju, pokušajte prirodnim putem povećati usne.

Ljubljenje je najprijatnija tehnika za povećanje usana. Opustite se, uživajte u poljupcima sa voljenom osobom i sami sebi ćete izgledati odlično.

Pri svakodnevnom pranju zuba posvetite neko vreme i usnama, pa i njih očetkajte četkicom za zube. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije, ubrzaće se u njima cirkulacija krvi što će dati vizuelni efekat većih, nežnijih i lepših usana.

Za brz, ali ne trajan efekat povećanja usana, pomešajte cimet sa vazelinom ili grožđanom mašću i utrljajte na usne. Ostavite minut – dva da deluje pa sperite masu.

Kratkotrajan ali efikasan metod za povećanje usana dobićete kada na usne stavite kap eteričnog ulja  mente a zatim ga dobro utrljate. Pri korišćenju eteričnih ulja budite pažljivi jer nisu retke alergijske reakcije.

Radite piling usana redovno i obilno ih hidrirajte. Od šećera i maslinovog ulja napravite smesu koju zatim nanesete na usne, pa onda prstom izmasirajte usne u malim krugovima. Na kraju to sve isperite.

Koristite “labelo” sa vitaminom E, sa faktorom najmanje SPF15. Pred spavanje usne namažite ši puterom.

Svakodnevno radite vežbe sa usnama – zviždite 3 -5 minuta ili se naizmenično osmehnite pa skupite usne u poljubac (ponovite oko 20 puta svakodnevno).

Usne ćete osvežiti sa pilingom od limuna. Pomešajte kašičicu šećera, kašičicu soka od sveže isceđenog limuna i kašičicu meda. Zatim ovom smesom masirajte usne minut-dva. Efekat je odmah vidljiv.

Koristite karmin sa peptidima i retinolom jer ove supstance podstiču stvaranje novog kolagena, vraćaju punoću usnama i izravnavaju fine bore oko usana.

Upotrebite poznati šminkerski trik sa belom olovkom i sjajem. Najpre nanesite belu olovku na središnji deo gornje i donje usne, pa zatim je blago razmažite prstom da ne bude jasna i uočljiva ivica. Na kraju premažite usne sjajem za usne. Zapamtite – svetle boje povečavaju a tamne udubljuju, pa izbegavajte tamne ruževe ako imate tanke usne.

Trajnom šminkom ćete postići veličinu usana kakvu želite, boju usana koju želite a istovremeno ćete korigovati i svaku nesimetriju. Pod lokalnom anestezijom se sitnim iglicama utiskuju pigmenti boje u gornji sloj kože usana. Ovaj efekat traje 3 -5 godina.

Hijaluron je najefikasniji metod za povećanje usana. Hijaluronsku kiselinu proizvodi i naš organizam, tako da ne izaziva alergijske ili bilo koje druge reakcije. Ubrizgava se inekcijom pri lokalnoj anesteziji. Postupak traje oko desetak minuta, a nakon toga se trebaju držati hladne obloge sat – dva. Efekat je vidljiv odmah i traje od šest meseci do dve godine, zavisno od kvaliteta i proizvođača filera.