Povremenim tretmanom sa parafinskim pakovanjem ruke više neće biti suve, grube i ispucale. Taj tretman se može primeniti i na stopala. Parafinsko pakovanje se preporučuje ne samo za negovanje već i za ublažavanje nekih zdravstvenih problema. Mnoge su blagodeti od korišćenja parafina. Nakon upotrebe parafinskog pakovanja ruke postaju mekane, nestaju žuljevi a nokti postaju jači. Takođe će vam ovaj tretman pomoći u borbi sa zanokticama.

Parafinsko pakovanje za ruke pripremite na sledeći način – u nekoj većoj posudi zagrejte vosak (možete i u mikrotalasnoj pećnici). Dok čekate da se vosak malo prohladi, masirajte ruke nekim losionom sa hranljivim sastojcima tako da vam ruke budu dobro hidrirane. U prohlađen vosak umočite ruke par sekundi pa ih izvadite, i to ponovite nekoliko puta. Na taj način će vam ruke biti potpuno obložene voskom i to sa nekoliko slojeva. Nemojte previše pokretati prste jer obloga od voska može popucati. Zatim, umotajte ruke obložene voskom u zagrejan peškir kako bi vosak osato topao. Tako držite  ruke najmanje 30 minuta da dobijete optimalne rezultate. Nakon toga samo “oljuštite” osušeni vosak. Opet namažite ruke hidratantnom kremom i stavite rukavice ili ih dobro umotajte u pamučnu tkaninu.

Nakon tretmana parafinskim voskom nemojte turpijati i polirati nokte, jer ćete tako da skinete ulje sa površine noktiju i na taj način poništite ishranu i delovanje tretmana.

Postoje različite vrste parafinskog voska u koji može da se doda neko esencijalno ulje (npr. lavande, vanile, ruzmarina, mente, grejpa) i na taj način ćete dobiti još bolje rezultate.

U zdravstvenom pogledu korišćenjem parafina moguće je ublažiti neke tegobe kao što su:

– bolovi u rukama izazvani artritisom, osteoartritisom, napetim i upaljenim mišićima. Toplotna terapija veoma povoljno deluje na navedene probleme.

– topao vosak pomaže u omekšavanju otvrdle kože izazvane sklerodermom, odnosno bolešću koja nastaje zbog prekomernog sakupljanja kolagena u koži i drugim organima.

– parafinsko pakovanje daje elastičnost koži pa time sprećava grčeve i zatezanje mišića i ukočenost prstiju.

– parafinskim tretmanom se otvaraju začepljene pore na koži što omogućava lakše izbacivanje prljavštine i toksina iz pora. Detoksikacija organizma je dobra preventiva protiv mnogih bolesti.

– ovakvim tretmanom se poboljšava cirkulacija i dovdi do opuštanja umornih ruku, stopala i drugih delova tela.