nutrition diet plan1Svaka dijeta je specifična na svoj način. Zato pre početka primene neke dijete upoznajte sve aspekte odabranog načina ishrane. Na primer voćne dijete ne smete držati duže od 2 dana.

Dijeta sa jabukama
1- Traje 3 dana. Možete izgubiti 2kg. Oko 2kg svežih jabuka podelite na 5 porcija. Jabuke mogu da se jedu u neobrađene, ali od njih može da se napravi nekoliko jela. Na primer, salata: 300g zrelih, oljuštenih jabuka na krupnom rendetu, pomešajte sa narendanim korenom peršuna i celera i začinite limunovim sokom.
2- salata od jabuka i luka. 2 dobro oprane kisele jabuke narendajte, dodajte im glavicu sitno seckanog crnog luka i kašiku sitno seckanog peršuna. Blago posolite i zacinite maslinovim uljem.

Dijeta sa šargarepom – traje 3 dana. Možete izgubiti 3,5kg. Narendajte šargarepu, dodajte joj sok od limuna, po želji malo meda, ali maksimum jednu supenu kašiku. Ta salata sme da se jede u neograničenoj količini. Uz svaku porciju možete da dodate po jednu voćku: jabuku, kivi, grejpfrut, pomoranđu ili nar. Pijte što više vode ili čaja.

Dijeta sa paradajzom – traje 2 dana. Možete izgubiti 2kg. U toku jednog dana treba pojesti 1,5kg svežeg paradajza u 4 porcije, i to bez dodavanja soli, bibera ili ulja.

Dijeta sa krastavcima – traje 3 dana. Možete izgubiti 3,5kg. Osnovu ove dijete čini salata. Potreban vam je 1kg krastavaca, koji ćete oljuštiti i iseći na kolutove. Prelijte ga nemasnim jogurtom ili kiselim mlekom. Malo posolite i tu količinu podelite u 3 porcije. Za večeru smete dodatno da pojedete 50g barenog mesa ili 1 jaje. Za doručak možete da se počastite jednim parčetom tosta sa tankim slojem margarina, šoljom kafe ili čaja bez šecera. Pre odlaska u postelju možete da pojedete jednu veliku jabuku, krušku ili bananu.

Dijeta sa lubenicom – traje 2 dana. Možete izgubiti 2-3kg. Dnevno pojedite po 1,5kg lubenice i ništa više, osim naravno vode i nezaslađenih čajeva.

Dijeta sa kupusom – traje 7 dana. Možete izgubiti do 5kg. Osnova dijete je čorba od kupusa, koja sme da se jede u neograničenim količinama. Pored toga, prvog dana možete pojesti bilo koje voće (osim banane), drugog dana neko zeleno povrće i 1 bareni krompir preliven sa malo ulja, trećeg dana bilo koje voće i povrće (osim krompira), četvrtog dana vam sleduju 3 banane i nemasno mleko, petog porcija ribe ili belog pilećeg mesa sa jednim paradajzom, šestog dana barena govedina sa zelenom salatom i na kraju, sedmog dana –pririnač sa povrćem.