tusTuširanje ili uživanje u kadi – različiti su afiniteti. Sve ima svoje prednosti. Tuširanje je najefikasniji i istovremeno najjednostavniji način da se opustite i osvežite. Ali, tuširanje osim rešavanja vaših svakodnevnih higijenskih potreba, može pomoći i u terapetske svrhe.

Podesite na tušu jak mlaz vode i njime kružite polako od čela ka vratu, lopaticama, ramenima, pa onda ponovite. Zatim spustite mlaz niz leđa na lumbalno područje koje je najčešće veoma napeto. Noge tuširajte mlazom tako da mlaz pomerate po stopalima od pete ka prstima.

Jutarnje tuširanje se preporučuje u slučajevima teškog i bezvoljnog buđenja. Čim ustanete iz kreveta idite pod tuš. Najbolje je da se tuširate naizmenično hladnom pa toplom vodom. Otići ćete na posao sveži bez ikakvih znakova umora.

Večernje tuširanje treba praktikovati posebno kada ste toliko umorni da ne možete da se opustite i zaspete. Tada treba preduzeti tuširanje toplom vodom i ubrzo će se pokazati pozitivan efekat u vidu zdravog sna.

U toku dana, kada vas savlada umor,  tuširanje mlakom vodom će vas osvežiti i omogućiti da i u nastavku dana budete efikasni.

Tuširanje u bilo koje doba dana možete obogatiti sa eteričnim uljima. Za to vam je potrebna četka za trljanje ili frotirna rukavica, gel za tuširanje koji sadrži smesu eteričnih ulja (na primer ruzmarin, metvicu, limun, jasmin ili mandarine) i na kraju hidratantni losion za telo.