horoskop 1Osnovne karakteristike svakog čoveka su određene genima. Ali mnogo toga u životu nam određuje i vreme rođenja – datum i sat rođenja, odnosno položaj planeta u trenutku rođenja. Evo šta kaže horoskop, koje bolesti se najčešće povezuju sa kojim horoskopskim znacima:

Ovan – ima osetljive glavu, mozak, oči, nos, vilicu, krvotok, srce, bubrege i polne organe. Često boluju od kostobolje, glavobolje i zubobolje. Oni su skloni povredama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike. Za njih je karakteristično da zbog stresa ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu. Ovnovi bi trebalo da izbegavaju masnu hranu i jake začine, a u lečenju da koriste prirodne lekove, trave i čajeve. Boravak u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu će doprineti bržem oporavku rođenim u ovom znaku.

Bik – ima osetljiv vrat, grlo, krajnike, vilicu, uši, disajne organe, zglobove, leđne pršljenove, jajnike i bešiku. Bik je sklon bolestima koje nastaju zbog prekomerne ili loše ishrane, infekcijama polnih organa, različitim obolenjima vena i tumorima. Bikovi odlično reaguju na homeopatsko lečenje. Prijaju im šetnje i boravak u prirodi.

Blizanci – imaju osetljiva ramena, ruke, prste šaka, pluća i disajne puteve, ključnu kost, mišiće, nerve kao i žlezde i mozak. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči. Zbog preteranog straha od bolesti postaju tipični hipohondri. Skloni su hroničnom kašlju, prehladama, a ne zaobilaze ih ni bolovi u ramenima i upale tetiva. Blizancima se preporučuje da ne puše i da izbegavanje boravak u zadimljenim prostorima. U ishrani ne trebaju posebno paziti na količine kao ni na kvalitet, samo ne bi trebali preskakati obroke ili jesti između obroka.

Rak – je rođeni gurman pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osetljiva su mu pluća, rebra, ruke, noge, zubi i jetra. Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim naslednim oboljenjima. Žene u ovom znaku imaju najčešće probleme sa matericom, jajnicima i mastitisom, ali i sa glavoboljom i groznicom. U ishrani treba da smanji skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu. Preporučuje se uzimanje što više voća i barenu hranu. Pogotovo kada se lečenje preduzme na vreme odlično reaguje na lekove. Preporučuje im se što duži boravak na svežem planinskom vazduhu.

Lav – ima osetljivo srce, kičmu, arterije, vene, pritisak, slezinu, oči i zube. Lavovi su skloni akutnim bolestima, groznicama, upalama, infarktu, a ako obole od hroničnih bolesti najčešće su to angina pektoris, anemija, bolesti krvi i krvnih sudova. Redovne zdravstvene kontrole su preporuka za sve, pa i za lavove. Rođeni u ovom znaku najteže obolevaju od tumora i karcinoma. Vitalni su, lako prebole jednostavnije bolesti i nisu hipohondri. Preporučuje im se raznovrsnost u ishrani, a dobro bi bilo, povremeno, uvesti jedan “voćni” dan. Lav se brže oporavlja u hladnijim i vetrovitim krajevima.

Devica – probavni sistem im je najosetljivija tačka. Želudac, creva, jetra, slezena, žuč, bubrezi i nervi su delovi organizma koji su kod njih vrlo osetljivi. Česte su i alergije na hranu. Devica je izuzetno neotporna prema zaraznim bolestima ili onim koje su posledica loših higijenskih uslova, a bolesti koje pobeđuje su žutica, različite crevne bolesti, suženje kapilara, tumori i karcinomi. U ishrani device bi trebalo da izbegavaju suhomesnate proizvode i sve što je nedovoljno kuvano ili pečeno. Preporučuje se zdrava i uravnotežena ishrana. Zbog sklonosti hipohondriji devica rado poseže za lekovima ili isprobava različite narodne recepte. Najbolje se oporavlja u mirnoj sredini sa dosta svetla i topline.

Vaga – ima osetljive bubrege, kožu, bešiku, želudac, vene, žlezde, jetru, žuč, donji deo kičme i mišiće. horoskop bolestiLako oboli od reumatskih upala i upala mokraćnih puteva, šećerne bolesti, veneričnih bolesti, kamena u žuči ili bubrezima. Vagi se ne preporučuje crveno, ni masno meso u ishrani, samo teletina, živina i riba sa što više povrća, sa što manje začina, posebno soli. Za vreme bolesti može upasti u depresivna raspoloženja, pogotovo ako je izolovana od ljudi koje voli. Sporo se oporavlja i nešto brže ako je okružena stalnom pažnjom i ugodnom muzikom.

Škorpija – ima osetljive polne organe, jajnike, debelo crevo, prostatu, bešiku, bubrege, jetru, bronhije, grlo, mozak i uši. Sklona je povredama, alergijama, kostobolji, naglim upalama, hemoroidima, polnim infekcijama i bolestima, tumorima i raznim infektivnim bolestima. Slika bolesti je najčešće dramatična, ali se škorpije brzo oporavljaju, imaju čudesnu moć regenaracije. Česta depresija i negativni osećaji lako utiču na zdravlje kao i stres ili depresija. U ishrani trebaju imati sve osim žestokih začina. Oni trebaju lekove što manje koristiti a čajeve i trave što više. Ovaj znak malo precenjuje svoje mogućnosti. Najbolje se oporavlja na oštrom, planinskom vazduhu.

Strelac – žlezde, udovi, bokovi, jetra, vratni deo kičme, vrat, oči, zubi, srce, pluća i krvni sudovi su kod njega najosetljiviji. Sklon je upalama, reumatskim bolestima, išijasu, bolestima arterija srca i pluća. Kod njih se bolesti manifestuju često neuobičajeno pa postoji opasnost od pogrešne dijagnoze. Dobro je da ishranu baziraju na povrću ili još bolje da se opredele za vegetarijansku ishranu. Pripadnici ovog znaka dobro procenjuju svoje mogućnosti, a najbolje se oporavljaju u prirodi upražnjavajući jednostavnije sportske aktivnosti.

Jarac – ima slabe tačke kao što su koštani delovi organizma, zglobovi, kolena, bokovi, kičma, zubi, zatim koža, želudac, pluća i srce. Skloniji je bolestima koje se sporo razvijaju i dugo traju, hroničnim upalama, kožnim bolestima, rahitisu, degeneracijama kostiju, osteoporozi, ali i lomovima, a u starosti sklerozi. Ishrana treba da bude raznolika, bolje kuvana i pečena, čak i voće je bolje kuvati nego jesti sirovo. Prijaju mu svetle provetrene prostorije i veseli ljudi. Najbolje se oporovlja u šetnjama na šumskom vazduhu ili uz more.

Vodoliji – su osetljivi donji delovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni čvorovi, nervi i disajni putevi. Karakteristične bolesti za njih su sve koje su vezane za poremećaje krvnih sudova, kapilara i anemije, alergije, loše vezivanje kiseonika u krvi, migrene, epilepsija, zatim kožne bolesti, lomovi kostiju, neuralgije, nervne i duševne bolesti i karcinomi. Ishrana mora biti jača i kvalitetnija sa više mesa, vitamina, minerala, a obroci uredni. Dobro reaguju na biljne i homeopatske lekove. Za vreme oporavka vodolija ne bi trebalo da se izlaže naglim promenama temperature, naporima, čak ni šetnjama. Vodolijama su najkorisniji odmor i san.

ribe – imaju osetljiva stopala, prste nogu, vene, krv i pluća. Sklone su bolestima koje se razviju od poremećaja krvne slike, tumorima, reumi, šećernoj bolesti, hormonalnim poremećajima, histeriji, psihičkim oboljenjima, fobijama i svim bolestima zavisnosti kao što je zavisnost o drogama, alkoholu. U njihovom slučaju su česte komplikacije koje mogu otežati dijagnozu. Odgovara im lakša, dijetalna ishrana, riba, povrće, kuvano voće i što manje mesa. Osetljive su na vlagu, pa bi trebalo da borave i žive u suvim i prozračnim prostorijama. Za vreme oporavka bi trebalo da što više šetaju, i to po mogućnosti u vetrovitom području.