Znate li da se mogu odrediti neke osnovne karakterne osobine osoba prema njihovoj krvnoj grupi?! Da, mogu se naći neke zajedničke karakteristike koje možete i sami da proverite u svojoj okolini.

Osobe sa O krvnom grupom – su karakterno jake, samouverene i odlučne osobe. Oni su po svemu oličenje vođe, energične osobe koja ima jasan cilj u svom životu ali i za svoju oklinu. Neustrašivi su i sposobni i za svaki izazov da bi postigli zacrtane ciljeve. Kao tipični hazarderi ponekada iznenađuju svojim neočekivanim potezima i odlukama. Često su to vrlo uspešni sportisti i lovci. Vode računa i o svojoj fizičkoj aktivnosti i kondiciji.

Najčešće ovu krvnu grupu imaju astrološki znaci Ovan, Lav i Strelac

Osobe sa A krvnom grupom – su veoma senzibilne osobe. Ostavljaju utisak promišljenih osoba jer svemu u životu prilaze sa dužnom pažnjom i sveobuhvatnom analizom. Vole preciznost u poslu ali i u privatnom životu. To svakako ne znači da nisu kooperativni. Naprotiv, žele i vole da se dogovaraju i veoma odgovorno sprovode sve svoje dogovore. Jedna od njihovih karakternih osobina je velika aktivnost i vrednoća.
Najčešće ovu krvnu grupu imaju astrološki znaci Bik, Jarac i Devica.
Osobe sa B krvnom grupom – imaju sve osobine vrlo stabilne ličnosti, koja je svesna realnosti kako na poslovnom planu tako i u privatnom životu. Imaju uvek jasan cilj u životu i, svesni svojih sposobnosti, prave realne planove za dostizanje tih ciljeva. Ove osobe su često vrlo uspešne na polju umetnosti i na tom planu mogu postići veliki uspeh. Osim kreativnosti i upornosti, ove osobe karakteriše i fleksibilnost i spremnost za kompromise.
Najčešće ovu krvnu grupu imaju astrološki znaci Rak, Škorpija i Riba.
Osobe sa AB krvnom grupom – imaju skoro sve karakteristike osoba sa A i sa B krvnom grupom. Pomalo su to tajanstvene osobe, teško se “otvaraju” posebno prema nepoznatim ljudima. Ne poklanjaju lako svoje poverenje. Često su vrlo uspešni u svojoj okolini, pa i šire, jer plene svojom harizmom i originalnošću. To su najčešće vrlo temeljne osobe, uporne u ostvarenju ciljeva.
Najčešće ovu krvnu grupu imaju astrološki znaci Blizanci, Vaga i Vodolija.