Pažljivim posmatranjem muškarca koji vam se sviđa možete doznati mnogo šta o njemu i njegovom karakteru i pre nego ga upoznate. Mnoge žene će privući baš brada na licu nekog muškarca. Malo bolje pogledajte tu bradu – da li je uredna, negovana, podšišana, itd.

Naučnici su u svojim ispitivanjima potvrdili da različite dužine brade na muškim licima šalju različite signale okolini. Kvalitet brade, njena gustina i punoća je signal ženskom polu da je muškarac zreo i spreman za očinstvo. Kroz istoriju mnogih civilizacija su ostale slike mudraca sa vrlo dugačkim bradama. Nasuprot tome, muškarci sa liste najbogatijih ljudi na svetu su svi uredno ošišani i izbrijani.

Ni jedan muškarac nije imun na ženske oči koje pokazuju da im se sviđa njegov izgled. I muškarci žele izgledati zavodljivo, muževno i seksi i zato posebnu pažnju poklanjaju svom licu i svojoj bradi. Brada potpuno izmeni lik muškarca. Boemski stil, neukroćena brada ukazuje na ležeran, opušten karakter vlasnika. Mada i “dizanejrske” brade izgledaju nonšalantno, ipak ukazuju na osobe koje žele da dobro izgledaju i privuku pažnju okoline. Mlađe osobe su sklone puštanju brade da bi izgledali stariji i muževniji. Ali stariji muškarci ako žele da izgledaju mlađe treba da ipak otkriju veći deo lica. Srednja dužina brade – je najatraktivnija za ženske oči.

Muškarci sa dugom bradom su najčešće familijarne osobe sa izraženim zaštitničkim stavom prema svojim najbližim. Prema dosadašnjim ispitivanjima žene u kriznim situacijama apsolutno daju prednost bradatim muškarcima jer u njih imaju najviše poverenja.

Muškarci bez brade – su puni samopouzdanja a ponekada i prepotentni. Misle da im nije potreban ni jedan dodatni ukras jer su svesni da dobro izgledaju. Neguju klasični stil. To su uglavnom verne i odgovorne osobe na koje se možete osloniti u svakoj životnoj situaciji. Glatko, izbrijano lice nose organizovani muškarci skloni vođstvu, vrlo su razgovorljivi i društveni. Takođe se često radi o intelektualcima koji mnogo razmišljaju o životu.

Uredna, dizajnirana brada – odaje muškarca koji želi da mu se dive, koji želi da skreće pažnju svojim izgledom i pokazuje da zna da je neodoljiv. On takođe želi i da je sve u njegom okruženju uredno i organizovano.

Kozja bradica – karakteriše muškarce koji žele da dominiraju na intelektualnom nivou. Često su zabavni i šarmantni. Muškarci koji neguju ovaj tip brade tradicionalni su, nostalgični i pristojni. Karakterišu ih oprez i racionalnost, a uz to su vrlo romantični i lojalni prema ljudima u svojoj okolini.

Brada od nekoliko dana – ukazuje na zrele i blage muškarce koji vole i da se povremeno opuste i “otkače”. Vode računa o svom izgledu i utisku koji ostavljaju. Obično su to organizovani muškarci i pouzdan oslonac za partnerku. Ova brada od dva, tri dana je karakteristična za otvorene i visprene muškarci, često vrlo harizmatične koji imaju dobar smisao za humor.

Razbarušenu bradu – naizgled neurednu bradu, imaju muškarci koji namerno žele da ostave utisak osobe koja baš i ne drži do urednog izgleda i tako pokazuju neki svoj bunt. Žele da budu jedinstveni i da ih okolina takve prihvati. Puni su samopouzdanja i uvek znaju šta žele i šta su im životni ciljevi.

Gustu, održavanu bradu obično imaju školovane, mudre i pomalo tajanstvene osobe. Veoma su osećajni i iskreni i na njih se zaista možete osloniti u svakom trenutku. Jaka brada tumači se kao znak muževnosti, a muškarci koji je nose puni su tihog samopouzdanja i ne vole da se prave važni.

Bradicu ispod donje usne označava kreativnog, samouverenog muškarca na koga se možete osloniti u svako doba. Ali, karakteriše ih i opsesivnost.