Dan, mesec i godina rođenja određuju karakter ličnosti, pa tako i osobine vozača automobila. Možda bi trebalo da znate horoskopski znak osobe koja vas vozi da biste spokojno uživali u njenoj vožnji! Pripadnici nekih horoskopskih znakova su prosto “pretplaćeni” na saobraćajne prekršaje i kazne, za razliku od drugih koji su disciplinovani i odgovorni vozači. Prema nekim statističkim podacima Blizanci, Rakovi i Lavovi izgleda prave najmanje problema u saobraćaju.

Ovan (21.3. – 20.4.) – U svemu mu je važno da bude prvi – pa i u vožnji. I pred semaforom će se “gurati” da bude prvi u redu, i pri tome nervozno udarati u volan i požurivati vozače ispred sebe. “Ovan” spada u grupu nestrpljivih i impulsivnih vozača i bio bi izvrstan vozač na trkama. Njihova odlučnost i tvrdoglavost mogu nekada biti uzrok problema, a naročito zato što vole velike brzine i riskantna preticanja. Sve osobe rođene u ovom horoskopskom znaku uživaju u vožnji i imaju dobre reflekse. Slabost su im novi, brzi i ekstravagantni automobili, koji hrane njihovu sujetu. Prema statističkim podacima, Ovnovi su vrli često učesnici u saobraćajnim nezgodama.

Dame rođene u ovom znaku imaju odlične reflekse mada ipak malo preteruju kada pričaju o svojim vozačkim uspesima (na račun svih ostalih vozača).

Bik (21.4. – 20.5.) – To su savesni i vešti ali tvrdoglavi vozači koji stalno imaju potrebu da u saobraćaju drugima “drže” lekcije o pravilima u saobraćaju. Njihova tvrdoglavost naročito će doći do izražaja ako im neko zauzme slobodno mesto na parkiralištu ili ako im u toku vožnje neko oduzme prednost, tada će početi takmičenje u vožnji koje može obuzdati samo spoznaja da se njihov ljubimac (auto) može i oštetiti pri takvoj vožnji. Vole sigurne automobile a i voze veoma sigurno i staloženo, mada mogu da “planu” veoma brzo. “Bikovi” su odlučni i usredsređeni na svoje ciljeve, pa tako i u toku vožnje ne skidaju pogled sa puta i nikad ne dozvoljavaju da ih neko ometa dok su za volanom. Uživaju u vožnji i često voze uz dobru muziku. Problem nastaje ako negde kasni, tada je postaje agresivan i spreman je na mnoge neumerene poteze u saobraćaju. Poznati su po neurednosti i nezainteresovanosti za održavanje čistoće i urednosti u autu. Statistički podaci pokazuju da vozači rođeni u ovom znaku vrlo često prolaze kroz crveno svetlo na semaforu. Nije retkost ni da zaborave na plaćanje kazni ili čak i na registraciju auta.

Dame rođene u ovom znaku vole komoditet i neobaveznost u svemu pa zato radije idu taksijem nego da gube vreme tražeći parking mesto.

Blizanci (21.5. – 20.6.) – su vrli vešti vozači naročito u gradskom saobraćaju i pri parkiranju. Oni su vrlo šarmantni i vešti i sa rečima, tako da će se lako i brzo dogovoriti sa drugim učesnicima u saobraćajnoj nezgodi. U saobraćaju ćete ih možda pre čuti nego videti, jer su uvek tu kada treba reagovati na nekoga ko sporo vozi ili ko ih je sasekao u vožnji. Lako se prilagođavaju promenama u saobraćaju. Spretni su vozači, imaju dobre reflekse i pružiće vam sigurnu vožnju uz bezbroj zanimljivih priča. Brzo ćete prepoznati “Blizanca” jer obično u isto vreme pričaju telefonom, piju kafu ili jedu i traže omiljenu stanicu na radiju. Njihova pažnja se vrlo kratko zadržava na bilo kakvom događaju ili temi. Mada se preterano ne vezuju za svoje četvorotočkaše, slabost su im moderni i praktični automobili, upadljivih boja ali koji su jednostavni i jeftiniji za održavanje.

Dame vozači rođeni u ovom znaku ćete takođe lako prepoznati jer, kao i svi u ovom horoskopskom znaku, rade više stvari istovremeno – upravljaju automobilom, pričaju, šminkaju se, piju kafu … Ali će vas oduševiti i stabilnom, prijatnom i sigurnom vožnjom. One retko putuju same jer, kao i svi “Blizanci” vole društvo.

Rak (21.6 – 20.7) – Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su pomalo ćudljive pa i pri najbezazlenijoj intervenciji policije (rutinska kontrola vezivanja pojaseva ili posedovanja prve pomoći, itd.) moraju da protestuju i bune se. Osetiće se uvređenim i kada ga neko pretekne u saobraćaju ili se bezobrazno ponaša prema drugim vozačima. “Rakovi” su oprezni vozači, vole duga putovanj. Ponekada preteruju u sporoj vožnji i mogu da iazazovu probleme u saobraćaju i nervozu kod drugih vozača. “Rakovi” su vrlo organizovani i zato na putovanja uvek kreću na vreme tako da se retko dešava da jure i ne poštuju saobraćajne propise. Retko su učesnici saobraćajnih udesa. Njihov prvi izbor su uvek porodični automobili ili karavani u kojima se mogu naći i šerpe i rezervna obuća.

Lav (21.7 – 20.8) – se odlično orijentiše u prostoru što se posebno ističe kada se nađe na destinaciji na koju prvi put dolazi. Kod njega je uvek prisutna želja da bude u svemu prvi i najbolji, pa i u vožnji. Odiše velikim samopouzdanjem, čak i kada sa uživanjem vozi velikom brzinom. Zna da vozi oštro pa se čak ljuti ako ga policija zaustavi ili kazni zbog prebrze vožnje. Retko će priznati da je pogrešio u vožnji ili nije poštovao saobraćajne znake. Ne bi im smetalo malo više tolerancije prema drugim učesnicima u saobraćaju a manje arogancije. “Lavovi” najčešće voze velike, luksuzne i skupe automobile koji se razlikuju od drugih po raznim dodacima – tablicama, bojama ili nalepnicama. Prema statističkim podacima “Lavovi” su pri vrhu liste učesnika u saobraćajnim prekršajima.

Dame rođene u ovom horoskopskom znaku ponekada preteruju diveći se svom izgledu, pa se tako i u toku vožnje znaju diviti svom odrazu u ogledalu. Mada to nije strano ni muškim vozačima ovog horoskopskog znaka.

Devica (21.8 – 20.9) – sistematična i pedantna, uvek se drži propisanih pravila, poštuje saobraćajne znake i ograničenja u brzini. Ona teži savršenstvu, perfekciji u svakom pogledu pa i kao vozač. Zato su osobe rođene u ovom znaku najbolji instruktori vožnje. Morali bi imati malo više razumevanja za druge osobe jer ljudi nisu bezgrešni. “Device” su dobro organizovane u životu i zato će detaljno isplanirati svoj put pa neće morati da jure i traže prečice do svoje destinacije. Dobri su vozači i znaju da uživaju u vožnji ali i da primete svaku grešku drugih učesnika u saobraćaju. Vole pouzdane, udobne i komforne automobile, a pri izboru svog četverotočkaša vode računa i o ekološkoj strani izbora. Veoma su uredni pa tako i njihov automobil mora biti čist i bez suvišnih stvari u njemu.

Dame vozači iz ovog znaka su takođe veoma organizovane i sistematične ali i sa malo više tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju od svojih muških kolega. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su, prema statističkim podacima, vrlo često učesnici u saobraćajnim nezgodama.

Vaga (21.9 – 20.10) – obožava brzu i dugu vožnju. Gradska vožnja i gužva je veoma dosadna za nju.  Oni su spretni i odgovorni vozači. Svakom problemu pristupaju racionalno i nisu brzopleti, mada je u svakodnevnom saobraćaju potrebno donositi i brze odluke i instiktivno reagovati.  Nije ih lako iznervirati, ali ako se to i desi – brzo će ih proći ljutnja. Ovi vozači, prema statističkim podacima, nisu u vrhu vozača koji često prave saobraćajne prekršaje. Posebnu pažnju posvećuje urednosti i čistoći svog automobila. Auto ne mora biti najnoviji, najluksuzniji itd. ali mora imati svu moguću savremenu opremu.

Mirišljav, čist i uredan automobil nepogrešivo upučuje na damu vozača rođenu u ovom horoskopskom znaku. Ne žali ni veoma skupe mirise, čokoladice i bombone da ponudi svojim suvozačima.

Škorpija (21.10 – 20.11) – je horoskopski znak, prema statistici učesnika u saobraćajnim prekršajima, najboljih vozača. Ovi vozači se ne mogu pohvaliti sa prevelikim strpljenje pogotovo kada stoji zarobljen u koloni ili kada ih neko saseče u vožnji. Tada pokazuju svoju osvetoljubivu stranu. Vole da drže sve pod kontrolom, pa i u žustroj vožnji. I pored svega, nisu skloni kritičnim preticanjima i pravljenju saobraćajnih prekršaja. “Škorpije” vole velike i brze automobile, a posebno uživaju u noćnoj vožnji. Omiljena boja automobila je crna.

Ni dame – vozači rođene u ovom horoskopskom znaku nemaju previše strpljenja da mirno voze u kolini. Ipak, su to odgovorni i sigurni vozači koji vožnju uvek prilagođavaju uslovima na putu.

Strelac (21.11 – 20.12) – stvarno uživa u vožnji i svaka destinacija za njega je posebna avantura koja pruža bezbrojne mogućnosti za upoznavanje novih krajeva i ljudi. Sve ga zanima i stalno je u pokretu. Često ta “rastresena” pažnja u saobraćaju može prouzrokovati teške posledice. Zato su vozači rođeni u ovom horoskopskom znaku na listi loših vozača. “Strelac” uživa u dobrom automobilu, posebno sportskim verzijama automobila. Osmeh i dobra muzika ga prate tokom cele vožnje, najčešće brze vožnje.

Dame vozači rođeni u ovom horoskopskom znaku takođe imaju “rastresenu” pažnju. Veoma su impulsivne i nestrpljive. Tokom vožnje ćete ih videti i da se istovremeno šminkaju i razgovaraju telefonom, itd.

Jarac (21.12. – 20.1) – je pouzdan, strpljiv i disciplinovan vozač koji posebnu pažnju posvećuje i održavanju svog automobila. Na listi dobrih vozača se nalazi na vrlo visokoj poziciji. Nije sklon brzoj vožnji i nepromišljenom preticanju kolone. Svako njegovo putovanje je pažljivo pripremljeno i isplanirano. Uvek ima svoj put i svoja pravila u saobraćaju. Voli praktične, pouzdane i moderne automobile. Oni mu služe samo kao sigurno prevozno sredstvo za ostvarivanje njegovih potreba.

Vodolija (21.1 – 20.2) – je ponekad nedovoljno skoncentrisan u vožnji što ga čini nepouzdanim vozačem. Sklon je postavljanju svojih pravila i u saobraćaju ako misli da su praktičnija i ako njemu više odgovaraju. Voli brzu vožnju što u kombinaciji sa nestrpljenjem, impulsivnošću i dekoncentracijom čini loš učinak u saobraćaju. Ako vidite nekog vozača koji se raspravlja sa drugim učesnicima u saobraćaju, znajte da je rođen u znaku “Vodolije”. Nikada ne prihvata sopstvenu krivicu. Voli klasične automobile i ne vezuje se nešto posebno za njega jer je to ipak samo sredstvo da ispuni njegove potrebe.

I dame rođene u ovom horoskopskom znaku su pomalo nervozni vozači skloni čak i rizicima u vožnji ako procene da vide praktičniji ili kraći put. Voze “muški”. Posebno vole moderne i nove verzije automobila.

Ribe (21.2 – 21.3) – su poznati romantici i sanjari i svoj automobil smatraju svojim drugim domom. Nisu sklone sukobima sa drugim vozačima. Naprotiv, uvek će stati i pomoći drugim vozačima na putu. Njihova preterana emotivnost i saosećajnost ih mogu ponekad dovesti u neprijatne situacije. Dobri su vozači i uživaju u vožnji. Vole moderne i prostrane automobile i vole da ih održavaju tako da se u njima i oni a i ostali suvozači udobno osećaju. Ali i tehničkom održavanju auta posvećuju punu pažnju.

Dame rođene u u ovom horoskopskom znaku posebnu pažnju posvećuju svom četverotočkašu, održavaju ga, čiste i uređuju kao i svoj dom.