Kakve muškarce treba izbegavati treba dobro zapamtiti, ali je dobro i primeniti savete bilo kada – na početku ili usred emotivne veze. Ipak je najbolje da budete oprezni na početku veze i dobro upoznate partnera da ne biste kasnije imali nepotrebne probleme.

Neki od tipova muškaraca sa kojima ne možete očekivati ozbiljnu vezu su:

– klonite se posebno muškaraca koje ste nebrojeno puta uhvatili u laži, jer laž nikada nije bila dobar osnov za emotivnu vezu.

– muškarci koji su navikli da ih drugi izdržavaju (ako to nisu roditelji onda su to svakako njihove partnerke) ne trebaju da budu vaš izbor. Vi ćete biti njihov izbor samo dok im omogućavate zadovoljenje svih njihovih potreba, materijalnih i emotivnih, ali bez ikakvih njihovih obaveza.

– savremeni muškarci su veoma zavisni od virtuelnog svet – mobilni telefon, Facebook, Twiter, itd. To ipak ne znači je najveći problem prazna baterija telefona ili neprestano fotografisanje svega i svačega. Tipovi toliko zavisni od društvenih mreža nisu poželjni za dugotrajnu i uspešnu emotivnu vezu.

– oni koji za vas izdvoje vreme samo u večernjim ili kasnim noćnim satima ne zaslužuju vaše vreme i ljubav. Vi ste za njega samo neozbiljna avantura.

– muškarci koji više sati provode u doterivanju pokazuju da su veoma sujetni, što nije dobro ni za prijateljsku pa ni za emotivnu vezu. Poželjno je da muškarci vode računa o svom izgledu, ali u svemu treba da postoji pristojna mera.

– muškarci koji su okruženi svojim fotografijama su obično narcisoidni muškarci koji sebe smatraju centrom sveta i najpoželjnijim partnerom.

– iz partnerove uređenja doma možete izvući određene zaključke na primer: da li postoji njegovo interesovanje za obrazovanje ili istraživanje u bilo kojoj sferi. Najgori su oni kojima se sva interesovanja svode na sportske prognoze, kladionice ili muške magazine. Ti su zaista daleko od realnog života i najmanje su poželjni.

muškarci koji su ekstremni navijači sporta, a posebno određenog kluba, su krajnje nepoželjni i opasni partneri. Oni su najčešće neizgrađene ličnosti, verovatno i ograničenih intelektualnih sposobnosti, sa kojima ne bi trebalo da gradite zajedničku budućnost.

– društveni muškarci koji su tolerantni i prihvataju šale i na svoj račun su veoma poželjni za partnera. Oni pokazuju svoj smisao za humor ali i prihvataju da svi greše i mogu da prave kompromise u životu.

– klonite se muškaraca koji čak i političke izbore doživljavaju kao pitanje života. Time samo pokazuju da se teško bore sa svojim emocijama, odnosno da se teško samokontrolišu.

– lepo je kada muškarci vode računa o svojoj ishrani, ali je veoma “naporno” kada to preraste u opsesiju i kontrolu svega i svačega. Pravilna ishrana ne znači da se svi treba isto da ponašaju i dele isto mišljenje.

– tajanstveni muškarci pokazuju da nisu spremni za ozbiljnu vezu. Ukoliko ima neke svoje tajanstvene prijatelje i aktivnosti sa kojima ne može da vas upozna, znači da ne želi vas u svom životu.

– društveno poželjni muškarci koji su dobri za prijatno veče u kafani ali koji su isuviše neodgovorni za život i životna iskušenja, treba da vam budu i ostanu prijatno poznanstvo.

– posebnu pažnju obratite na muškarce koji su veoma zainteresovani a naročito ako još i poseduju oružje. Klonite se njih svakako. U tu grupu ne spadaju osobe koje su profesionalno upućen na korišćenje oružja, koje su stabilne i izgrađene ličnost i imaju određeni psihološki profil.

– nemojte u emotivnoj vezi tražiti muškarca kakav je vaš otac i nemojte rešavati svoje probleme iz detinjstva kroz svoju vezu.

– izbegavajte neodgovorne i nedorasle muškarce za koje ne znate kako će se ponašati u određenim situacijama. Izgrađene ličnosti se znaju ponašati u svakoj situaciji, pa nećete morati da se izvinjavate ili osećate neprijatno u društvu takvih osoba.

– muškarci koji su već u braku ne prilaze vam iskreno i ne očekuju neku ozbiljnu vezu. Ako ne želite da budete psihoterapeut takvoj osobi ili probleme u svom životu, bolje je da ne ulazite u takvu vezu.

– sa muškarcima koji su nedavno prekinuli dugu vezu nije lako brzo uspostaviti dobar kontakt, jer muškarcima treba više vremena da se naviknu na novine i da prebole staru ljubav. Oni su skloniji traženju brzih, neobavezujućih veza.

– sa muškarcima koji često govore o svojim bivšim devojkama ili vas upoređuju sa njima nećete ostvariti dugotrajnu vezu, jer takav stav pokazuje da oni nisu preboleli staru ljubav.

– nemojte se zavaravati da muškarci mogu ostati samo veliki i brižni prijatelji svojim bivšim partnerkama. Nikada se ne zna da li će stara privlačnost pobediti.

– muškarac koji je bio u vezi sa vašom prijateljicom a onda posle nekog vremena otkrio da mu se vi u stvari više sviđate, najčešće nije iskren. Vi ste mu samo kratka veza do pojave neke “nove zvezde” u okolini.

– klonite se muškaraca kojima je materijalna strana života najvažnija. Oni nemaju razumevanja za drugačiji pogled na život i često ne razumeju potrebe žena da budu u tom pogledu samostalne. Oni i dalje misle da novac može kupiti sve.

– emotivno nezreli muškarci donose u životu nezrele i loše odluke i tada su svi drugi krivi samo ne on. Ne gubite vreme ni energiju na nezrele tipove.

– poseban tip mušakaraca je tzv. mamin sin, odnosno muškarac koji je ponekad i bolesno privržen majci. Takav muškarac nije samostalan, neodgovoran je i nesposoban za zajednički život sa partnerkom. Borba sa njim i njegovom majkom će vam uništiti život, najmanje će vam oduzeti mnogo energije i vremena.