Ako ste u dilemi kako da uredite stan, pogledajte sledeći prilog – možda ćete prihvatiti neke ideje koje su svojstvene osobama određenog horoskopskog znaka. Ako i ne verujete u takve stvari, biće zabavno ako ipak prepoznate svoje sklonosti za uređenje stana prema osobinama osoba iz horoskopskog znaka.

Ovan – je avanturista, smeo i nepokolebljiv lider. On je uvek u centru dešavanja pa tako i bira svoj dom – u središtu svih dešavanja u mestu u kom živi, noćnih zabava, posla. Za njegov stil života stan je najbolji izbor koji je jednostavna za održavanje, po mogućstvu na nekom čošku sa dobrim pogledom na okolinu.

Bik – se oseća komotno u prostranim sobama, sa velikim tapaciranim nameštajem. On uživa u muzici i zato će u svakom kutku postaviti poneki zvučnik. Voli uredno okruženje pa će zato sav višak stvari skloniti u ormare. Kao porodična osoba njegov izbor je najčešće kuća sa velikom kuhinjom i trpezarijom, sa velikim vrtom i mora biti u blizini nekih restorana i poneke banke.

Blizanci – generalno vole promene a najviše uzbuđenja im donose putovanja. Oni će uvek imati poseban prostor u stanu posvećen raznim zemljama i kulturama koje su posetili. Njih oduševljavaju posete muzejima, arheološkim nalazištima, sportskim aktivnostima kao i upoznavanje novih ljudi. Zato im i odgovaraju veći stanovi da nađu prostor za sva svoja interesovanja i koji treba da se nalazi u centru u većim gradskim sredinama. Njihov idealan stan treba da bude moderan, prostran, sa bezbrojnim plakarima, sa radnom sobom, velikom terasom i predivnim pogledom.

Rak – se najbolje oseća u nekoj kući antičkog stila ali obavezno na nekoj obali, blizu vode ili bar bazena. Pravi je porodičan čovek i voli da se razlikuje i bude poseban. I ako stanuje u velikoj zgradi, radije će stanovati u prizemlju. On obožava stare stvari, stvari koje imaju patinu istorije. Centralno mesto u njegovom domu je kuhinja i mnogo raznog cveća. Posebno mesto u domu će imati i fontana ili akvarijum

Lav – voli velike, glamurozne, luksuzne i dobro osvetljene prostore u svom domu sa kožnim nameštajem od drveta. Njegova romantična duša uživa u satenskoj posteljini i diskretnim osvetljenjem sa svećama, a iznad svega vole sunce, plažu i atmosferu za uživanje koja ide uz to. On mora biti u centru svih dešavanja kao pravi lav kraljevskog ponašanja. A ako se opredeli za stanovanje u stanu onda to mora biti prostran stan sa čarobnim pogledom.

Devica – voli da uživa u svom funkcionalnom domu, a posebnu pažnju posvećuje kuhinji i kupatilu. To treba da budu prostrane prostorije sa svim savremenim blagodetima – velikom kadom, tuš kabinom, đakuzijem,  i posebnim osvetlenjem. Ona živi po određenim pravilima, ceni red, rutinu i disciplinu i taj princip je zastupljen i u njenom stambenom prostoru. Device ne vole velike stanove jer se prijatnije osećaju u društvu jedne osobe nego više njih. Umetnički su nastrojeni pa vole da naprave kutak u kojem će se kreativno izražavati. Devica će uvek pronaći stan na višim spratovima, blizu pijace, doma zdravlja ili tržnog centra.

Vaga – uživa u mirnom i povučenom životu, daleko od gužve i jurnjave. Kao izrazito društvene osobe posebnu pažnju će posvetiti što većem prostoru u svom domu da bi mogla okupiti što više prijatelja i članova porodice. Pored velikog prostora za dnevni boravak, vaga voli i veliku trpezariju a posebno izdvaja prostor za svoju biblioteku. Vage će pre odabrati život na selu nego u gradu.

Škorpija – je osoba koja voli da skriva svoje najintimnije trenutke i zato je spavaća soba njeno centralno mesto u stanu. Ona mora imati veliki krevet, udobnu posteljinu boje tamnog crvenog vina i velike prozore prekrivene raskošnim zavesama. Pažnju posvećuje i kupatilu koje mora biti prostrano i lepo sređeno po poslednjim zahtevima kulture stanovanja. Škorpija voli luksuz i život u njemu. Najčešće će se odlučiti za stan blizu reke.

Strelac – ne voli boraviti u pretrpanom stanu, ali mora biti u urbanoj, gradskoj oblasti. Sve kod njega je svedeno na ono što njega najviše ispunjava – mnogobrojne uspomene na razna putovanja. Njemu je potreban minimum pokućstva, samo ono što je neophodno za život. On će se najpre odlučiti za svoj stambeni prostor u nekoj staroj građevini ili pak onoj koja je delo ekscentričnog arhitekte a to može biti i dalje od samog centra grada. Važno je samo da je u centru kulturnih i društvenih dešavanja.

Jarac – će i svoj dom podrediti najvažnijem u njegovom životu – a to je posao. On mora imati posebnu radnu sobu i u svom stanu. Inače, on živi po strogo određenim pravilima  i tako uređuje i svoj prostor. Nije ljubitelj baš velikih gradova i najpre će se odlučiti za neku farmu, salaš ili bar za neku prostranu kuću na selu sa velikim prostorima za okupljanje porodice i prijatelja. Skloni su kupovini vikendica i letnjikovaca.

Vodolija – voli velike i otvorene prostore, voli život u modernim, urbanim i izazovnim gradovima. U principu njihovi stanovi su minimalistički uređeni. Izraziti su karijeristi pa se tako u njihovom stanu mora naći poseban radni prostor.  Posebno su skloni raznim najnovijim tehničkim pomagalima u kući. Nije im bitno da li žive bliže centru ili pak u predgrađu ali taj prostor treba biti na nekom spratu.

Ribe – vole da svoj stambeni prostor ukrase sa dosta cvetnih aranžmana i nekim posebnim detaljima, poput staklenih zidova, akvarijuma, itd. Ovaj znak, u skladu sa svojim karakterom, voli manje gradove, bez velike gužve i galame. Često biraju život u predgrađu, u blizini tržnih centara i supermarketa, ali i parkova i terena za golf. Sa zadovoljstvom će se odlučiti za stan u potkrovlju, ali koji mora biti u blizini apoteke, škole, supermarketa i bolnice.