Ne možete ni zamislite na koliko aspekata našeg života ima uticaj položaj zvezda u trenutku rođenja. Prema tome se, na primer neki horoskopski znaci bolje slažu na emotivnom planu a neki lošije. Možda ćete prepoznati neke sličnosti i u svojoj vezi. Ako i ne nađete nikakve sličnosti, vredi malo analizirati odnos sa partnerom, uvek je moguće poboljšati svaku vezu.

Znaci u zodijaku se dele na vazdušne (Blizanci, Vaga, Vodolija), vatrene (Ovan, Lav, Strelac), zemljane (Bik, Devica, Jarac) i vodene (Rak, Škorpija, Ribe). Vatreni znaci se najbolje slažu sa vazdušnim znacima, bilo da je reč o ljubavnoj vezi ili prijateljstvu. Ovi znaci pozitivnu utiču jedni na druge, u svemu su aktivne i o svemu mogu da komuniciraju. Takođe se Vatreni znaci i međusobno odlično slažu.

Zemljani znaci se dobro slažu sa vodenim znacima. Njih pokreću emocije. Mogu da imaju odličnu vezu, brak, ali i prijateljstvo. Uvek su tu jedni za druge, kao podrška i uteha, kao pomoć i oslonac. Zemljani znaci međusobno mogu da imaju stabilne odnose, da zajedno naprave dosta novca. Vodeni znaci su više okrenuti emocijama, empatiji, tako da su i jedni i drugi usmereni na veze pune ljubavi i saosećanja sa partnerom. Zemljani i vatreni znaci nisu baš dobra kombinacija jer nekad vatreni znaju da budu brzi i suviše aktivni za zemljane znake. Zemljani i vazdušni znaci su totalno različiti – koliko prvi teže ka materijalnom, toliko drugi ka duhovnom, pa je potreban kompromis.

Vodeni i vazdušni takođe nemaju mnogo dodirnih tačaka. Vazdušni svojim izlivima iskrenosti mogu da povrede pripadnike vodenog znaka. Vazdušni znaci se međusobno dobro slažu. Razumeju se bez reči i mogu da razmenjuju ideje i prave planove za daleku budućnost. Lako napreduju zajedno jer imaju slične ciljeve.

A sada da vidimo šta zvezde preporučuju za pojedinačne znake horoskopa:

Ovan – u vezi sa osobom istog horoskopskog znaka je preduslov za vrlo strastvenu ljubavnu vezu, koja i pored toga može dovesti do većeg nerazumevanja i ljubomore.

– Ovan u vezi sa osobom u znaku Bika ne pokazuje veliku kompatibilnost zbog neslaganja u najbitnijim životnim stavovima i stilovima. Ali ako uspeju da prevaziđu navedene razlike, ovaj spoj znakova bi ipak mogao stvoriti jednu vrlo postojanu i uspešnu vezu.

– Ovan u vezi sa osobom u znaku Blizanaca, jeste primer uspešne, postojane i dugotrajne ljubavne veze.

– dominantni Ovan u vezi sa plašljivim i nesnalažljivim Rakom, nije najsrećniji izbor, ali uvek postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo.

– Ovan u emotivnoj vezi sa Lavom je primer pouzdane i čvrste veze, pune nežnosti i dubokih osećanja. Njihovu vezu opterećuje jedino želja svakog od znakova pojedinačno za slobodom, nezavisnošću i dominacijom nad partnerom.

– veza Ovna sa Devicom je retko kada usklađena i postojana, jer brzopleti i navalentni Ovan opterećuje staloženu i uvek promišljenu Devicu.

– Ovan sa partnerom u znaku Vage je odlična kombinacija, jer se ovi karakteri, mada potpuno suprotni, privlače .

– sa Škorpijom je Ovan u idealnoj emotivnoj vezi. Njihova veza je najčešće dugotrajna jer se odlično slažu na emotivnom, seksualnom i intelektualnom nivou.

– sa Strelcom je Ovan uvek u burnoj, ali dugotrajnoj i uspešnoj vezi. To je uspešna emotivna kombinacija horoskopskih znakova.

– sa Jarcem Ovan može biti samo u kratkotrajnoj i prolaznoj vezi. Te su avanture unapred osuđene na neuspeh u svakom smislu.

– Ovan sa Vodolijom može izgraditi uspešnu vezu samo ako se potrudi da uskladi svoje brzoplete poteze sa Vodolijom koja mora sve događaje unapred isplanirati.

– veza Ovna i Ribe retko kada uspe, s obzirom da su osobe u ovim znakovima veoma sujetne i traže svu moguću pažnju od partnera.

Bik – u vezi sa osobom istog horoskopskog znaka nije preporučljiva kombinacija jer je opterećena lošom komunikacijom, suzdržanošću i nepoverenjem.

– Bik u vezi sa osobom u znaku Blizanaca može doneti brojne nesuglasice i nerazumevanje pošto su Blizanci po svojoj prorodi nestalni u ljubavi i teško se vezuju za partnera, što Bikovima ne odgovara jer oni ljubavnu vezu najčešće doživljavaju na ozbiljniji način.

– Bik u vezi sa osobom u znaku Raka je u savršenoj ljubavnoj vezi. Bik kao izuzetno osećajan i nežan savršeno odgovara Raku koji u ljubavnom odnosu teži harmoniji i stabilnosti. Ovakav par može činiti neraskidivu ljubavnu vezu.

– emotivni spoj Bika sa Lavom može doneti probleme usled obostrane velike tvrdoglavosti. U ovoj kombinacije je najvažnija stavka pronaći zajednički jezik u ljubavi, jer je intenzitet osećanja podjednako snažan i kod Bikova i kod Lavova.

– Bik u vezi sa Devicomje je primer veze sa visokim stepenom međusobnog poverenja i razumevanja. Ovaj par u ljubavi deli iste vrednosti. Njihove želje, potrebe i ciljevi se u većini slučajeva u potpunosti poklapaju.

– Bik sa Vagom u ljubavi dovodi do jedne veoma strastvene emotivne veze. U toj vezi je primarna telesna privlačnost, ali to je dobar osnov za buduću čvrstu sveobuhvatnu vezu.

– u slučaju kombinacije Bika i Škorpije stvoreni su preduslovi za dugotrajnu i stabilnu vezu, punu jakih osećanja i strasti.

– ljubavna kombinacija Bika i Strelca se u astrologiji smatra prilično problematičnom. Kod ovog para zastupljeno je slaganje prevashodno na seksualnom planu.

– kombinacija Bika i Jarca je vrlo moćna kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi. Ovakvi parovi izgrađuju skladan i harmoničan odnos, pun nežnosti i topline jer se njihova shvatanja u ljubavi gotovo savršeno poklapaju. Njihove težnje za sticanjem materijalnog bogatstva se podudaraju kao i težnje da je u ljubavnom odnosu podjednako važno slaganje na seksualnom i na duhovnom nivou.

– Bik u emotivnoj vezi sa Vodolijom predstavlja spoj dve krajnje suprotnosti. Vodolija uvek teži “uzvišenoj” ljubavi za razliku od Bika koji “živi u trenutku”. Ali uz međusobno poštovanje i toleranciju, i nemoguće je moguće.

– Bik u vezi sa Ribom je primer romantične ljubavi pune prijatnih iznenadjenja. Osećajni Bikovi se dobro slažu sa romantičnim Ribama.

Blizanci – osobe ovog istog horoskopskog znaka u emotivnoj vezi ostvaruju odličnu komunikaciju. Problem može da predstavlja izrazita nervoza Blizanaca koja je izvor raznih stresnih situacija.

– Blizanci u vezi sa Rakom ne unose puno iskrenosti u ljubavnu vezu. Blizanci ne pokazuju uvek svoja osećanja a Rakovima mnogo znači vezivanje i iskrenost u ljubavi.

– emotivna veza Blizanca i Lava dovodi do neobuzdane ljubav. Problem u vezi može biti nevernost partnera ali i tvrdoglava želja za dominacijom.

– emotivna veza Blizanca i Device predstavlja jedan divan ljubavni odnos koji se zasniva pre svega na odličnoj komunikaciji i dobrom razumevanju, tako da ima velike šanse da bude dugotrajan.

– veza Blizanca i Vage je prirodna, puna poverenja i vernosti ali bez nekog naročitog uzbuđenja i strasti.

– kombinacija Blizanca sa Škorpijom je karakteristična po skladnosti u seksu, ali dublju emotivnu povezanost ovakvi parovi će teško pronaći u svom odnosu. Spoj ovih horoskopskih znakova traži strpljenje i više vremena za zajednički život.

– Blizanac i Strelac čine vrlo komunikativan i usklađen par. Ovakva kombinacija znakova garantuje uspeh i dugovečnost veze, uz uobičajene sukobe i nepoverenje kao i kod ostalih parova.

– ljubavna veza Blizanca sa Jarcem može dovesti do niza konflikata, kao što su svađe i raskidi, zbog neusklađenosti stavova. Jarac vrlo ozbiljno shvata ljubavnu vezu dok su Blizanci i nestalnije prirode tako da Jarčeva osećanja mogu biti veoma povređena.

– emotivna veza Blizanca sa Vodolijom je najčešće uspešna i dugotrajna jer joj je u osnovi iskreno prijateljstvo. Ovaj ljubavni odnos u astrologiji smatra se odnosom punim poverenja i međusobnog razumevanja i topline.

– veza Blizanca i Rribe karakteriše jaka volja i spremnost na stalno požrtvovanje i unapređenje odnosa zbog čega ovakve veze mogu trajati ceo život. Povremene nesuglasice i problemi, koji su uobičajeni u svakoj vezi, najčešće se brzo rešavaju.

Rak – veza osoba koje su ovog istog horoskopskog znaka je najčešćeje stabilna, puna ljubavi i nežnosti. Ovakav par je vrlo osetljiv i poseduje jaku volju i mentalnu snagu da stalno unapređuje svoj odnos. Takođe, Rakovi su u vezi veoma zaštitnički nastrojeni prema voljenoj osobi.

– u emotivnoj vezi Raka sa Lavom može doći do ozbiljnih problema ukoliko obe strane nemaju želju i volju za kompromisom, prilagođavanjem i poštovanjem partnera. Avanturistički duh Lava stalno je u potrazi za novim strastima u ljubavnom odnosu, dok je Rak “mirnije” prirode.

– ljubavni par Raka i Device prvenstveno može naići na teškoće zbog loše komunikacije. Vrlo osećajan Rak želi da razgovara i odmah rešava probleme, dok Devica ima tu karakteristiku da se povlači u sebe. Usklađenost kod ovog ljubavnog para se može postići stalnim poboljšavanjem komunikacije i otvorenim dijalogom.

– emotivni par Raka sa Vagom predstavlja složnu zajednicu koja je spremna za uzajamnu toleranciju i poštovanje. I Rak i Vaga imaju slične poglede na život, i njihova emotivnost (Rak) i logičnost (Vaga) se savršeno dobro uklapaju u njihovom odnosu.

– ljubavna veza Raka i Škorpije se zasniva na dubokom razumevanju. Oba partnera imaju intenzivna osećanja koja su garancija za dugu vezu.

– Rak i Strelac u ljubavnoj vezi nemaju “ružičastu” budućnost. Rak ponekada zna da “guši” svojom posesivnom ljubavlju i odbija Strelca, koji je više za varijantu slobodne ljubavi bez preteranog vezivanja.

– emotivna veza Raka i Jarca je veza osoba koje cene tradicionalne vrednosti i zajedno uživaju u toplini porodičnog doma.

– kombinacija osoba u znaku Raka i Vodolije u ljubavi ne daje uvek uspešnu i stabilnu vezu. Među njima je moguća samo prolazna avantura jer topli Rak ne može u potpunosti da se približi i otkrije svoja osećanja hladnoj i pomalo nedostupnoj Vodoliji.

– emotivni par znakova Raka i Ribe smatra se vrlo uspešnim i primer je vrlo romantične ljubavi. Oba partnera su veoma senzitivne prirode, vežu ih i vode snažna osećanja.

Lav – emotivna veza dve osobe ovog znaka je dobra kombinacija osoba koje se gotovo savršeno uklapaju i razumeju. Njihove potrebe i želje su usklađene, naročito po pitanju seksa, dok problem koji bi mogao nastati jeste potreba oba partnera za dominacijom u vezi. Ovaj par uliva sigurnost, unosi smeh i veselost gde god da se pojavi i mnogi im zavide.

– ljubavni par Lava i Device ne smatra se naročito dobrom kombinacijom, jer Lavu nikako ne odgovara sitničarenje i detaljno ispitivanje analitične Device, tako da ovom paru može biti vrlo teško da se prilagodi u ljubavi.

– ljubavni par Lava i Vage u ljubavi pokazuje iskrenost i zajedničku želju za rešavanjem životnih problema. Uz razumevanje, uzajamno poštovanje i kompromise moguće je prebroditi sve prepreke.

– kombinacija Lava i Škorpije je moćna kombinacija koja daje vrlo vatrenu ljubav. Zajedno uživaju u svojim zavodničkim čarima, potpuno se predaju jedno drugome i savršeno zabavljaju. I kada dođe do sukoba mišljenja tada dolazi do izražaja njihova tvrdoglavost.

– veza osoba u znaku Lava i Strelca u ljubavi je dobra i ima velike šanse za dogotrajan uspeh. Ovi partneri su strstveni i skloni avanturama tako da su garancija za dobar provod i druženje. Ponekad može doći do sukoba jer je Lav veoma porodičan i voli u sve da bude uključen, dok Strelac ponekad stvari radi na svoju ruku.

– kombinaciji Lava i Jarca nije najsrećnija kombinacija jer može lako doći do sukoba zbog činjenice da Lavu odgovara otvorenost i dokazivanje ljubavi dok je Jarac hladan i ne voli preterano da pokazuje svoja osećanja.Ali i najteže prepreke ćese savladati ako postoji uzajamno razumevanje i želja za kompromisom.

– u ljubavi se Lav pokazuje vrlo osetljivim, željnim obasipanja pažnje i nežnosti, obožavanja, dok Vodoliji ponekad teško pada da toliko pažnje posveti svom partneru i isključi se od ostatka sveta. Zato ovaj par i nema budućnost – ali postoje i izuzeci.

– osobe u znaku Lava i Ribe je savršena kombinacija znakova u ljubavi koja može izgraditi i uspostaviti vrlo postojanu i duboku psihološku vezu. Neustrašivi, strastveni, zaštitnički nastrojeni Lavovi savršeno odgovaraju Ribama koje su krhke, nežne, osetljive i romantične, tako da je njihova ljubav u većini slučajeva obostrana i trajna.

Devica – emotivna veza dve osobe ovog znaka je poželjna kombinacija. Njihova ljubav je nežna i romantična a takva osećanja prenose i na svoju porodicu. Device dele svoja perfekcionistička shvatanja i u njihovom odnosu vlada gotovo uvek savršena i harmonična atmosfera.

– u slučaju kombinacije Device i Vage u ljubavi možedoći do određenih problema, kao i u svakoj drugoj vezi, ali uz malo strpljenja i razgovora sve se može rešiti. Ovom paru treba malo vremena da se zbliže, razumeju i usklade.

– Devica i Škorpija se veoma dobro slažu na psihološkom i intelektualnom nivou, konverzacija im je otvorena i iskrena, a osećanja veoma duboka. Ovakva veza ima zaista dobru perspektivu.

– Devica i Strelac mogu da ostvare veoma čvrstu i postojanu vezu. Ova povezanost se odnosi podjednako i na telesnu i na umnu sferu jer je njihova ljubav skladna i uravnotežena.Oni su stvarno predodređeni jedno drugom.

– Devica i Jarac u emotivnoj vezi čini par koji je pun dobre komunikacije, razumevanja, poštovanja i, svakako ljubavi.

– za vezu Device i Vodolije karakteristično je intelektualno uklapanje, ali na emotivnom planu to nije slučaj.

– veza Device i Ribe je primer kako se suprotnosti veoma dobro slažu. Analitična i perfekcionistička Devica održava red, gradi planove za budućnost, dok su Ribe instinktivne i često sklone haosu.I pored svega ova dva znaka se privlače i dobro dopunjavaju.

Veza dve osoba u znaku Vage – karakteriše racionalnost, maštovitost i uglađenost. Ponekada je moguć i povremeni prekid u odnosu ovog para koji proističe iz njihove nesigurnosti.

– emocije u vezi Vage i Škorpije su veoma snažne i vode glavnu ulogu u ljubavnom odnosu. Ovaj par ima romantičnu vezu ali na žalost, najčešće vezu bez budućnosti.

– za par Vage i Strelca se može reći da je vrlo avanturističkog karaktera. Ljubavni partneri sa ovom kombinacijom znakova su stalno u potrazi za novim strastima i zadovoljstvima i njihove potrebe i želje se u većini slučajeva dobro poklapaju, naročito kada je seksualni život u pitanju, dok im je za ostvarenje dublje povezanosti na psihološkom nivou potrebno malo više vremena.

– kod para u znaku Vage i Jarca gotovo sve odlično funkcioniše do momenta kada treba otvoreno i jasno reći i pokazati svoja osećanja. To je momenat kada partneri pokazuju nedostatak otvorenosti i nepoverenja, jer upravo tada dolazi do nepotrebnih problema usled zatvorenosti partnera sa ovom kombinacijom znakova.

– Vagu u vezi sa Vodolijom karakteriše staloženost, jednostavnost i snažna mentalna povezanost. Međutim, ponekad kao da im nedostaje ona ljubavna čar – pokazivanje nežnih, tananih i strasnih osećanja što bi ovaj par u mnogome osvežilo i dalo mu jednu novu dimenziju.

– veza Vage i Ribe nije baš najbolja kombinacija u emotivnom smislu. Problem je u tome što Vaga, na prvi pogled romantičar a u stvari hladna i nesnalažljiva u emotivnom pogledu, zapostavlja emotivnu Ribu.

Škorpija – emotivna veza dve osobe u ovom znaku u ljubavi simbol su najveće seksualne privlačnosti kao i dobre komunikacije. Oba partnera su međusobno opčinjena i opijena ljubavlju, pa veza može trajati večno. Sukobi su mogući jedino zbog nedovoljnog međusobnog poverenja.

– veza Škorpije i Strelca ne obećava stabilnost i uspeh, ali kao i svako pravilo – postoje izuzeci pa zašto ne pokušati!

– ljubavni par Škorpije i Jarca je jedna lepa i prirodna veza. Osobe u ovim horoskopskim znakovima su veoma zaštitnički nastrojena u vezi što doprinosi jačanju i stabilnosti ove veze. Velike su mogućnosti za jednu uspešnu i dugotrajnu vezu.

– veza Škorpije i Vodolije i nije najbolju izbor za emocionalnu vezu. Škorpija je znak koji voli potpunu predanost u vezi i njene emocije su snažne, duboke i komplikovane, dok je Vodolija sklona je zatvaranju u sebe i emotivnom udaljavanju, tako da se njihovi planovi i želje ne poklapaju uvek baš najbolje.

– osobe u znaku Škorpije i Ribe su u osnovi romantične, vrlo senzualne i uživaju u ispoljavanju nežnih emocija. Ovaj emotivni par ima svetlu budućnost.

Strelac – emotivna veza dve osobe u ovom znaku je karakteristična po tome što pokušava dostići savršenstvo što opterećuje vezu. Osim toga stalno je u potrazi za avanturama i zabavom jer ovi partneri vole da stalno unose neke novine u svoj odnos ne bi li na taj način unapredili odnos i učinili ga zanimljivijim.

– Strelac i Jarac u emotivnoj vezi predstavljaju idealan par. Partneri su često predani jedno drugom i opčinjeni među sobom. Uživaju u zajedničkom planiranju budućnosti.

– Osobe u znaku Strelca i Vodolijeteško mogu da se usaglase po pitanju mnogih pogleda na život a naročito po pitanju zajedničke budućnosti.

– u slučaju kombinacije znakova Strelca i Ribe u ljubavnoj vezi ih održava radoznalost i sklonost ka sanjarenju. Strelac treba da vodi računa da Ribi ostavi prostor za samostalno odlučivanje.

Jarac – emotivna veza dve osobe u ovom znaku predstavlja skladan par koji je odlično “uigran”. Dele ista shvatanja, imaju iste planove i potpuno su predani jedno drugome. Njihova budućnost je u zajedničkom đivotu i porodici.

– kombinacija horoskopskog znaka Jarca i Vodolije u ljubavi daje relativno uspešan ljubavni odnos. Vodolija, kao pristalica novih ideja, se dobro slaže sa tradicionalnim Jarcem. Ovaj spoj čini vezu interesantnijom.

– u slučaju kombinacije Jarca i Ribe u ljubavi verovatno će to biti dobar primer uspešne i dugotrajne veze. Uzajamna podrška, razumevanje i, naročito bezgranična ljubav, će pomoći ovom paru da savlada sve preppreke u životu.

Vodolija – emotivna veza dve Vodolije predstavlja savršen par zahvaljujući pre svega dobroj komunikaciji. Osim toga, dve Vodolije u ljubavi su pravi vizionari, slobodnog duha i nesputane prirode.

– veza osoba u znaku Vodolije i Ribe nije poželjna kombinacija jer osećajnost Ribe i njena potreba za vezivanjem u većini slučajeva ne odgovara slobodnom duhu Vodolije. Vodolije nisu sklone nežnostima i romantici.

Ribe – par koji čine dve Ribe savršeno dobro komunicira i razume svoje najskrivenije želje i potrebe. Jedini problem koji mogu imati dve Ribe jeste to što se teško snalaze u svakodnevnom životu koji se ne uklapa u njihove snove.