Ako želite da se parfem što duže zadrži na vama i najviše oseti, nanesite ga na mesta koja pulsiraju, a to su – vrat, iza ušiju, na dnu vrata, iza kolena, na unutrašnjoj strani butina, prevoji dlana i lakta. Setite se šta je rekla čuvena Coco: parfem stavite tamo gde želite da vas ljube. Zlatno pravilo parfema: nanesite ga veoma štedljivo na čistu kožu.

Nanesite miris pre nego što se obučete jer parfem može da ostavi fleku na odeći. Ako ipak ostane fleka, odmah odeću isperite u mlakoj vodi.

Nemojte nanositi miris prstima direktno iz flašice. Ulje sa vaše kože ući će u bočicu i tako promeniti miris. Upotrebljavajte mirise sa raspršivačem.

Pravilno naneti parfem znači koristiti ga u vrlo malim količinama – što znači pritisnuti pumpicu jedan do dva puta. Žene stavljaju parfem naročito na vrat i kožu iza ušiju. Moraju pripaziti, da ako su naneli parfem, ne nanose lak za kosu ili dezodorans jer bi se svi mirisi mogli pomešati. Nakon nanošenja nemojte trljati zglob jedan o drugi jer to otupljuje miris.

Muškarci takođe stavljaju parfem na vrat. Moraju pripaziti da budu sveže obrijani, a preporučuje se i upotreba muških losiona.

Raspršite miris malo oko sebe  te prođite kroz takav  mirisni oblak kako bi se ravnomerno naneo po vama.

Na izbor parfema ima uticaj godišnje doba. Jači, teži mirisi su prikladniji za zimu, a laganiji (cvetne note), za vruće dane.

Prilagodite i izbor i količinu mirisa prema prilici u kojoj se nalazite – ako znate da ćete više vremena provesti na otvorenom prostoru možete sebi dopustiti intenzivniji miris, a ako ćete više vremena provesti u zatvorenom prostoru odaberite nešto nežniji miris. Za dnevne izlaske koristite nežne i sveže mirise. Cvetni, voćni i citrusni mirisi su idealni za dan. Za večernji izlazak  možete koristiti egzotični i intenzivniji miris.

Zaštitite parfem od svetla i toplote da biste mu produžili mirisnu aromu. Čvrsto ga zatvorite. Više će mu odgovarati toaletni stočić u prohladnoj spavaćoj sobi nego mesto ispred ogledala u kupatilu.

Za mirisnu kosu naprskajte četku parfemom, pa je provucite kroz kosu nekoliko puta.

Stručnjaci kažu da parfem traje duže ako se nanese na vlažnu kožu. Stavite parfem odmah posle tuširanja, čim kožu namažete losionom ili mlekom.