briga o teluSvakom od nas su već rođenjem određene neke karakterne osobine – zbog genetskog nasleđa ali i zbog položaja zvezda u trenutku rođenja. Koliko će se neko posvetiti svom telu zavisi i u kom je horoskopskom znaku rođen.

Ovan –  prija mu tuširanje pre spavanja a posebno vodi računa o nezi svoje kose. Obično se veoma brzo spremi za izlazak. To su neke od zajedničkih osobina za muške i ženske osobe ovog znaka.

Muški pripadnici ovog znaka vode računa o svom telu, bave se sportom, održavaju kondiciju, vitku liniju i atletski izgled, naročito u mladosti. Ali u kasnijim godinama su skloni opuštanju, uživanju u hrani i debljanju.

Žene ovog znaka takođe vode računa o svojoj vitkoj liniji i često se bave aerobikom.

Bik – vodi računa o higijeni svoga tela. Retko menja svoj izbor sredstava za higijenu.

Muški bikovi vole jutarnje tuširanje, obraćaju posebnu pažnju na izbor dezodoransa, losiona i parfema.

Žene bikovi posebnu pažnju posvećuju šminki, izboru garderobe i obuće, nezi kose. Nepoverljive su prema raznim proizvođačima kozmetičkih preparata i zato se često odlučuje za kozmetiku za bebe. Od sportskih aktivnosti najčešće se odlučuje za plivanje ili akvabik.

Blizanci – veoma im je važna higijena tela, nega tela i kompletan izgled. Praktikuje sportske aktivnosti  ali ih i često menjaju.

Muški blizanci se često, i u toku dana, presvlače, a ponekada i u kolima nose po neku rezervnu majicu ili cipele.

Žene blizanci uvek u tašni imaju svoj omiljeni parfem, čarape ili neku majicu. Vole da idu u solarijum i rado se bave rekreacijom.

Rak – veoma vodi računa o svom telu, zategnutosti svojih mišića i dosta vremena provodi u teretani.

Muškarci mogu provoditi sate u kupatilu posmatrajući svoje telo, proučavajući šta treba da urade na njemu. Njegovom egu nema kraja kada mu se devojke dive. Jedini problem je što sa godinama prestaje da vodi računa o svom izgledu, često se zapusti i ugoji.

Žena u znaku raka je uvek ženstvena, čak i sa viškom kilograma. Uvek vodi računa o svom telu i izgledu, uvek je doterana. I dok sprema ručak ona je doterana.

Lav – je veliki romantičar. Njegovo kupatilo je puno mirišljavih sveća, zvučnih i svetlosnih efekata.

Muškarac u ovom znaku jednostavno mora uvek da bude doteran i elegantan, kada radi u garaži, igra tenis ili se opušta sa društvom u obližnjem kafiću.

Žene u ovom znaku imaju problem sa prevelikom težinom i vrlo joj je teško da odoli “dobrom zalogaju”. Mada je i opsednuta svojim telom. Mora da isproba sve moguće kreme, losione i mleka za negu. Ne dolazi u obzir da izađe u suknji ako nije depilirana, biće u pantalonama i po najvećoj vrućini. Što se tiče rekreacije – njen izbor je šetnja i plivanje.

Devica – je vrlo pedantna i smeta joj neurednost, prljavština. Čim uđe u kuću, ona ide u kupatilo da spere znoj i sve što joj ne odgovara u “spoljnjom svetu”.

Osobe u znaku device vole da jedu i imaju problema sa prevelikom težinom. Vrlo teško se može odreći prevelikih i raznolikih obroka. A kolači i torte su poseban izazov za njih.

Muškarci u znaku device su možda ponekada veoma zahtevni u pogledu higijene. Sve na njima mora biti zategnuto.

I žene u znaku device ponekada ne mogu da odole pa i kod frizera nose svoju farbu, četku pa čak i svoj peškir.

Vaga – nikada, baš nikada ne izlazi iz kuće nedoterana i nenašminkana. Ni u obližnjoj prodavnici je ne mogu videti u nekoj “opuštenoj” varijanti. Uvek stiže u poslednjem trenutku, jer joj za šminku ili frizuru treba samo još neki trenutak.

Muškarci u znaku vage svakodnevno moraju da operu kosu i istuširaju se,pa makar kasnili na posao. Njihov ormarić u kupatilu je prepun losiona, šampona i parfema.

Žene vage uživaju u svakom trenutku kod kozmetičara, frizera ili masera. One su tipični predstavnici hedonista.

Škorpija – se ne obazire mnogo na to šta će drugi misliti ako izađe iz kuće u “prirodnom” izdanju, nenašminkana i bez frizure. Posebna je “slaba” na kvalitetne i skupocene kreme, mleka i losione za telo i šampone za kosu.

Muškarci u ovom znaku su tipični zavodnici, posebno neguju svoje telo i odmah će reagovati ako mu se težina poveća ili se pojavi veliki stomak, mada vrlo teško.

Žene u znaku škorpije žele za svoje telo samo najkvalitenije proizvode ili će koristiti samo običan blagi sapun.

Strelcu – je mnogo važan dobar izgled. Njemu je nečiji pogled pun divljenja važan koliko i vazduh koji diše. Dosta vremena provodi u kupatilu kritički odmeravajući svoje telo. Ne žale novac za najnovije kreme, losione i parfeme.

Muškarac u znaku strelca je sportski tip, voli i upražnjava skijanje, tenis, košarku. Veoma je nezadovoljan kada ima viška kilograma koje ne može tako lako da skine.

Žene u znaku strelca vole da budu u centru pažnje i prija im kada im se dive zbog dobre linije, elegancije i šminke. Rado odlaze na tenis i skijanje.

Jarac – uvek ima malo vremena da se spremi za izlazak. Obavezno jutarnje tuširanje koristi i da kritički osmotri svoje telo. Nerado ide čak i kod frizera. On uvek zna najbolje koji preparati su najbolji za negu tela.

Muškarci “lavovi” vole jedino relaksacionu masažu. Veruju u pešačenje kao najzdraviju rekreativnu vežbu.

Žene “lavice” imaju poverenja samo u svojeručno ofarbanu i friziranu kosu. Same znaju kakva im šminka najviše odgovara. Najčešće koriste prirodne preparate za negu tela i kose.

Vodolija – je tipičan “rob” reklama. Mora sve najnovije proizvode da isproba. On mora da se svakodnevno tušira i pere kosu najnovijim preparatima. U stanju je da sate provede u kupatilu. Oko njega je uvek “oblak” divnih mirisa, svakako najskupljih. Čak i najnovije vitamine mora da isproba.

Muškarci u ovom znaku često nose bradu koju vrlo pažljivo neguju i koja predstavlja njihov zaštitni znak. Redovni treninzi su u njihovom svakodnevnom rasporedu.

Žene u znaku vodolije često imaju zdravu i negovanu kosu na koju su veoma ponosne. Rekreativne vežbe su neizostavne u njihovom životu. One su u stanju da odu i na hiruršku intervenciju zarad dobrog izgleda.

Ribe – vode računa o svom telu i imaju zavidan izbor kvalitetnih i skupih preparata za negu tela i kose. Koliko joj je važno da bude zadovoljna na emotivnom, toliko joj je važno da ima i zavidnu liniju. Plivanje je njen najdraži sport.

Muškarac “riba” ne žali pare za svoj izgled. Potrošiće bogatstvo na losione pre i posle brijanja, šampone i kreme.

Žene u ovom horoskopskom znaku koriste samo probrane marke za negu tela i kose. Mada ponekada poklone poverenje i receptima svoje bake za održavanje zdrave kose. Retko neka riba ima problema sa prekomernom težinom.