Lipstick-Last-LongerNije ni prijatno niti preporučljivo svaki čas popravljati karmin na usnama. Najbolje koristiti kvalitetan i dugotrajan karmin. A možete se poslužiti i proverenim receptom – da bi vam ruž duže trajao na usne prvo namažite tanak sloj tečnog pudera pa zatim preko tog sloja malo pudera u prahu. Zatim olovkom u nijansi ruža iscrtajte usne, ali pazite da vam ne pređe preko ivice usana.

Poznat je i ovaj trik da karmin što duže bude na usnama – nakon nanošenja pritisnite ga papirnom maramicom kako bi se odmah odstranio višak. Zatim se štapić sa vatom namoči u alkohol ili tonik koji ima dosta alkohola u sebi, pa se lagano okreće na usnama. Ovaj postupak će “zamrznuti” karmin na 2-3 sata, dovoljno da preživi poljubac.

Malim trikom – upotrebom senke za oči uz ruž, možete stvoriti iluziju punijih usana – nanesite ruž na usne, zatim na vrh malog prsta ili na četkicu stavite malo sedefaste senke pa je nanesite na sredinu donje i gornje usne. Možete probati sa bilo kojom kombinacijom boja – ružičasta senka na crveni karmin, zlatna senka na crveni karmin, svetla (bela) senka na karmin boje mesa, itd. Jedino o čemu trebate voditi računa jeste da senka bude svetlija od ruža. Naravno, senka će se na usnama zadržati duže od običnog sjaja.

Za efekat punijih usana nanesite lagani sloj kreona na unutrašnjost usana, svetlije boje vizuelno povećavaju usne, a tamniji tonovi ih sužavaju.
Za uveče koristite tamnije nijanse: ružičaste, ljubičaste, smeđe ili bordo.

Ako ste se odlučili za tamniju boju ruža, veoma je bitno da sa njim uskladite i senke na očima.

Koristite i sjaj za usne jer je sjaj vaš saveznik u noćnim izlascima pošto odlično asporbuje svetlost.