pravila eneJedno od osnovnih pravila pri izboru  garderobe jeste da slepo ne pratite modne hitove, jer sve što je moderno ne mora i vama dobro da stoji.

Detaljno analizirajte svoje telo da biste naglasili ono što je lepo ali i prikrili nedostatke. Vodite računa i o bojama garderobe koje treba uskladiti sa bojim kose i tena. Takođe, imajte u vidu i svoje godine, ne plašite se starenja. Ne pravite greške vraćajući “sat” unazad. 

Prljava, poderana i neispeglana odeća će učiniti da i u najskupljoj odeći izgledate prosto i neuredno.

Nikad i ni u kojoj situaciji nemojte obući preuske hlače, suknju, bluzu ili bilo koji drugi komad odeće koji može i da popuca na vama. To uvek izgleda jeftino a istaći će i svaki vaš kilogram viška.

Svakako da i obuća mora biti čista i uredna. Vodite računa da pete ne budu oštećene a bilo bi dobroi  da ne pravite opštu galamu hodajući nego da stavite npr. gumu na pete.

Ukoliko ste ljubitelj životinjskih uzoraka u garderobi, pripazite da ne preterate. To znači da  ne nosite istovremeno nositi uzorak zebre, leoparda i zmije. Odaberite samo jedan komad uzorka koji želite a ostale delove uskladite u odgovarajućoj boji.

Još jedna pojava kiča i neukusa – nikad ne kombinujte belo, žuto i crveno zlato. Previše nakita će vas pre poistovetiti sa božičnom jelkom nego sa ženom od ukusa. Zapamtite da uz raskošnu ogrlicu idu diskretne naušnice, prsten i narukvica.

Neuređeni nokti će pre ukazati na vašu aljkavost nego na to da ste veoma zauzeti. Uredni, održavani nokti i glatka koža ruku će biti jedan od prvih uočljivih detalja pri kontaktima. Lak za nokte nanesite ravnomerno i pripazite da ne bude izgreban.

Jedno od osnovnih pravila lepog i urednog izgleda jeste čista i uredna kosa. Ukoliko se ipak desi da vam je kosa masna i neuredna pokušajte to da prikrijete na sledeći način:

– svežite kosu u konjski rep i pošpricajte je lakom za kosu
– osušite je fenom za kosu
– prekrijte je maramom ili šalom

Svaka bi žena obevezno trebala da ima u svom garderoberu jednu malu crnu haljinu, najbolje trodelni komplet – sako, pantalone i suknju, dobru belu košulju, farmerice. 

Modnih detalja nikad nije dosta – marame, ešarpe, ogrlice, naušnice, narukvice, kaiševi – tako da će svaki komad naći svoje mesto u različitim prilikama.

Boje čarapa moraju biti usklađene sa bojom cipela

Dnevna šminka mora biti u neutralnim bojama, dok noćni mejkap može biti izraženiji.