etkiceKada kupujete četkice koje ćete koristiti za ulepšavanje nemojte štedeti, jer je to dugotrajna investicija koja će vam se isplatiti.

Četkice za rumenilo – Puder, bronzer i rumenilo, u kamenu ili prahu, najbolje je da nanosite četkicama različitih veličina. Za puder ili bronzer uvek izaberite što veću četku jer ćete tako u samo par poteza završiti sav posao i izbeći vidljive prelaze.

Rumenilo uvek nanosite manjom, pljosnatom četkom. Četku za rumenilo nemojte jako da pritiskate na obraze jer će intenzitet boje biti jači.

Četkice za očne kapke – Da biste pravilno istakli oči, neophodne su vam najmanje dve četkice, posebno ako često nanosite senke u dve nijanse. Za svetlije nijanse, koje se uglavnom nanose preko celog kapka, izaberite širu četkicu, dok za tamne nijanse, koje se precizno nanose na pregib kapka ili tik uz trepavice, birajte uske četkice. Kada želite više da istaknete oči, koristite sunđeraste aplikatore jer čine senku intenzivnijom.

Četkice za usne – Iako je lakše da karmin nanesete direktno na usne, s odgovarajućom četkicom ćete to uraditi mnogo preciznije. Četkice za nanošenje ruža su pljosnate, sečene ukoso ili u špic. Prednost bojenja usana uz pomoć četkice je i ta što možete da dobijete svetliju nijansu ako karmin namažete u tankom sloju

Redovno čistite četkice jer se na četkicama skuplja prašina, naslage masnoće ali i bakterije koje mogu da izazovu infekciju kože ili očiju. Pribor za šminkanje čuvajte u zatvorenom neseseru ili kutiji, a bar jednom nedeljno operite najbolje medicinskim benzinom ili bar običnim šamponom za kosu pod jakim mlazom vode. Četkice ostavite da se osuše na vazduhu. Ako je vaša koža osetljiva, za čišćenje pribora možete koristiti antibakterijski gel za umivanje ili blagi sapun koji ima neutralnu pH vrednost.