eteri uljaEterična ulja su dragocena za kožu jer su bogata aktivnim biljnim sastojcima. Da biste napravili kupku za opuštanje i osveženje, dodajte 2-3 kapi odgovarajućeg ulja u vodu za kupanje. Zavisno od izbora ulja dobićete i odgovarajuće rezultate. Odvojite za sebe vreme i uživajte u mirisima bilja.

Cimet – kupka sa eteričnim uljem cimeta olakšava organizmu borbu sa infekcijom i gripom. Izuzezno je i kod stimulisanja cirkulacije,

Bosiljak – koristite za dobar početak dana, odnosno za jutarnju kupku, jer podiže energiju i poboljšava koncentraciju. Bosiljak se koristi za oporavak kose i daje joj prirodni sjaj

Jasmin – se koristi za opuštanje mišića i relaksaciju nervnog sistema. Posebno je delotvoran za olakšavanje predmenstrualnih simptoma.

Kamilica– opušta, ublažava nervozu i pomaže da lakše zaspete.

Lavanda – je delotvorna u slučajevima anksioznosti i nesanice. Ulje lavande pomaže kod migrene, depresije i kod zarastanja rana.

Limun – kupka sa eteričnim uljem limuna se preporučuje u borbi sa celulitom. Takođe ova kupka pospešuje regeneraciju ćelija kože, hidrira kožu i eliminiše eventualne štetne mikroorganizme na koži.

Nana – je odličan antidepresiv, a posle kupke sa nanom  osećaćete se preporođeno.

Pomorandža – se preporučuje za oslobađanje tela od toksina, ali i u borbi sa celulitom jer pomaže da se telo oslobodi viška tečnosti. Preporučuje se korišćenje ovog ulja sa bilo kojim drugim uljem (slaže sa sa svima). Posle kupke sa pomorandžom telo če postati čvrsto i zategnuto.

Ruzmarin – je odličan protiv umora i dobar je za poboljšanje periferne cirkulacije. Preporučuje se za poboljšanje koncentarcije i pamćenja. Par kapi ruzmarinovog ulja pomešanog sa malo prirodne kreme će pomoći zarastanju rana.

Ulje divlje žalfije se koristi za opuštanje, smirenje i protiv glavobolje, ali se ne preporučuje viša temperatura vode od 30°C.