Misija svakog živog bića na našoj planeti je da živi u miru i sreći i, najvažnije da održi i produži svoju vrstu. Nijedan od tih zadataka nije jednostavan i praktično se obavlja ceo život. Pored održavanja i produžetka života, redovni polni odnosi su ključ večne mladosti i dobrog telesnog i duševnog stanja svakog čoveka. Evo samo nekih benefita:

Jača srce – tokom seksa disanje postaje dublje i brže, što povećava nivo kiseonika u krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa povećava se i nivo ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.

Snižava holesterol – kod muškaraca se za vreme seksa povećava nivo testosterona, koji pomaže jačanju kostiju i mišića a istovremeno snižava nivo holesterola.

Ublažava artritis – seksom se možete rešiti glavobolje i bolova koje stvara artritis. Ako ste često pod stresom, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za zdravlje prostate.

Skida kilažu – stručnjaci tvrde da se seksom jednom nedeljno tokom jedne godine potroši 7.500kalorija, što je isto kao da ste pretrčali 120 km.

Olakšava PMS – seks olakšava menstrualne tegobe. Žene koje imaju redovne odnose ređe se žale na predmenstrualne i menstrualne tegobe.