fengshuiPrema feng shui filozofiji života treba urediti svoj životni prostor (ali i svaki drugi ako ste u mogućnosti) tako da pozitivna energija (chi) neometano cirkuliše i pridonosi vašoj sreći i zdravlju.

Osnovno je održavanje higijene prostora, što znači i da se iz životnog prostora obavezno uklone sve nepotrebne stvari kao što su: pokvareni predmeti, iznošena ili odeća i obuća koja se duži period nije koristila (a verovatno i neće), oštećeni predmeti za koje ste emotivno vezani, itd.

Prema nekim savetima po feng shui principu možete poboljšati i svoj emotivni život. Na primer:

– od uređenja vaše spavaće sobe zavisi odnos među supružnicima ili partnerima., kao i propsperitet čitave porodice.

– idealan položaj spavaće sobe je jugozapadni deo objekta, a ako to nije moguće onda bi jugozapadni ugao u sobi trebalo da bude središte vaše romanse. Učinite taj prostor posebnim – ukrasite ga zajedničkim fotografijama ili stvarima koji podsećaju na posebne trenutke u vašoj vezi.

– krevet u spavaćoj sobi postavite tako da sa svake strane ostavite dovoljno prostora za prolaz. Na taj način, ni vi ni vaš partner nećete se osećati ograničeno. Osim toga, bilo bi dobro da smestite krevet tako da se nalazi nasuprot vrata od spavaće sobe. Taj vam položaj daje pogled na vrata, sprečava iznenađenja i daje vam kontrolu nad vašim romantičnim okruženjem. Ukoliko naslonite krevet na zid, na taj način ćete sprečiti sve šanse za ulazak ljubavi u život.

– bilo bi dobro da smestite krevet tako da se nalazi nasuprot vrata od spavaće sobe. Taj vam položaj daje pogled na vrata, sprečava iznenađenja i daje vam kontrolu nad vašim romantičnim okruženjem.

– u spavaćoj sobi ne treba držati ogledalo osim sa unutrašnje strane ormana jer ono priziva treću osobu i preljubu.

– osvežite spavaću sobu novim rasporedom nameštaja, novim bojama i romantičnim detaljima – raznobojnim mirišljavim svećama, jastucima veselih boja, svežim cvećem.

– izbacite stare fotografije sa bivšim partnerima, ljubavna pisma ili poklone od bivših partnera.Najbolje na zid da obesite vašu zajedničku fotografiju koja simboliše ljubav i partnerstvo.

– ako ste sami, ostavite malo slobodnog prostora u svojim ormanima za nekoga ko će vam se u budućnosti pridružiti. Budite spremni da podelite svoj životni prostor sa nekim.

– u spavaćoj sobi nema mesta za rad i sprave za vežbanje. Tu je mesto za uživanje u ljubav. Znači, iz sobe izbacite radni sto i sve što uz njega ide.

– ispred kreveta je najbolje staviti asuru, umesto tepiha, ona neutrališe štetna zračenja.

– kompletan ugođaj će biti ako zadovoljite sva svoja čula: koristite prigušenu rasvetu, slušajte omiljenu muziku, koristite mirisne losione i parfeme, redovno menjajte posteljinu, koristite mekane svilene spavačice i povremeno se počastite čokoladom i šampanjcem.