ljubav 2Svi se preispituju, pogotovo u dužoj vezi, da li su pronašli pravu ljubav, odnosno osobu s kojom žele i mogu provesti ostatak života. Kako je prepoznati? Kako biti siguran da je osoba pored vas doista vaš idealan životni partner?Koliko god samostalni bili, lepše je stvarati i stariti u dvoje.

Prava ljubav je osećaj duha koji popunjava prazninu i daje vam saznanje da nikada niste sami. Prava ljubav ne zahteva ništa od druge osobe. Ona se prosto neuslovljeno pruža. Zato, ako želite da iskusite pravu ljubav u vezi, morate biti spremni da otvorite put vašoj potrebi da volite i bezuslovno pružate drugima

Nema univerzalnog pravila prema kome ćete znati da li je vaša ljubav prava, ali postoje neki znaci koji ukazuju na pravu ljubav.

– da li sanjate o zajedničkoj budućnosti? Zaljubljenost postoji, ali pomisao na zajedničku budućnost u vama izaziva strah i nelagodu, a ne sreću. Takav osećaj pokazuje da još tragate za pravom ljubavi kojoj se u potpunosti možete zauvek prepustiti.

– da li planirate zajednički duže od narednog vikenda ili godišnjeg odmora? Ukoliko je tako, to je dobar znak. Što duži i raznolikiji zajednički planovi, to je veza stabilnija i perspektivnija.

– imate li zajedničke prijatelje? Zajednički prijatelji povećavaju zajedništvo i povezanost među partnerima i upućuje na međusobne sličnosti.

sitni, svakodnevni gestovi koji ukazuju na pažnju i posvećenost. To ukazuje na spremnost za kompromis i povremeno stavljanje vlastitih potreba u drugi plan. Obično su to ljubavne poruke, spontani poljupci, pokloni kao znakovi pažnje koji ne moraju biti veliki i skupi.

– da li povremeno imate i suprotna mišljenja koja rezultiraju svađama? Ako ih nemate neko je u vezi potčinjen, bez mogućnosti da razvija svoju individualnost, što može u budućnosti da optereti vezu. Među partnerima mora postojati poštivanje mišljenja i stavova.

ostavljanje prostora jedno drugom dobar je znak da postoji poverenje i vreme u kojem partneri mogu ispuniti neke svoje želje i potrebe.

– parovi su najsrećniji kada slede zajedničke ciljeve ili dele slične vrednosti. Bez obzira radi li se o deci, svakodnevnim životnim problemima, putovanjima ili provođenju zajedničkog vremena.

nežnost i telesna bliskost neophodni su faktori za dugoročno zadovoljstvo i sreću. Početna strast ne traje večno. Ključ nije niti u učestalosti, već isključivo u kvalitetu. Normalno je da među partnerima postoji fizička i psihička privlačnost.

poverenje je neophodno u svakoj vezi a naročito između životnih partnera. Nikada ne treba ostavljati prostora sumnji. Ako postoji takav nivo otvorenosti i poverenja među partnerima, onda se može o svemu otvoreno razgovarati i priznati eventualne greške. Ostavljanje nerešenih pitanja za neka druga vremena će učiniti samo da se problemi nagomilaju i stvore nepremostivu udaljenost među partnerima.