minkaToliko toga možete saznati o prijateljici samo pažljivim posmatranjem njenog ponašanja, govora, boje kose i frizure, pa čak i načina šminkanja – zato vredi posvetiti par trenutaka za pažljivo čitanje tih spoljnjih znakova o svakoj osobi.

Šminku na nekoj dami ćete odmah primetiti i ona vam se može svideti ili ne, ali u svakom slučaju vam može nešto reći o njenom karakteru. Imate sigurno svojih prijateljica koje nikada ne izlaze iz kuće bez kompletne šminke. Neke obožavaju napadnu šminku, a neke druge se baš nikada ne šminkaju.

Žene koje su sklone preterivanju u šminkanju, ne mogu se pohvaliti dobrim ukusom, često ni manirima. One u svakom slučaju privlače pažnju okoline, ali je to u stvari znak nedostatka samopouzdanja. One imaju podsvesno strah od odbacivanja okoline i neuspeha u društvu, zato posebnu pažnju posvećuju, osim šminkanju i odevanju i negovanju tela. Možda bi, ipak trebale posvetiti više pažnje poboljšanju samopouzdanja na duhovnom i intelektualnom polju.

Mnoge dame žele da izgledaju što prirodnije i tako se najbolje osećaju. Koriste samo malo maskaru, sjajilo za usne i eventualno puder. Ne mare šro se bore vide na licu, jer one su odraz godina na koje su obično veoma ponosne.

Dame koje malo, ili nimalo, posvećuju pažnju šminkanju su najčešće jake ličnosti i nesvesno pokazuju želju za prirodnim i jednostavnim odnosima sa ljudima. One nisu baš omiljene u društvu, ali za uski krug svojih prijatelja su dragocen oslonac u životu.

Umereno našminkana dama će sigurno privući pažnju, jer to ukazuje i na njenu brigu o svom izgledu i na želju da je okolina primeti i po lepom izgledu.

Dame koje najviše pažnje posvećuju šminkanju očiju, ističu oči, žele da šarmiraju druge a da ipak ostanu i na distanci. Često su to tipične zavodnice.

Takozvane “mačkaste oči”  imaju žene koje su pune duha ali i često, lukave osobe. Njih odlikuje strpljenje i one tačno znaju šta žele.

One žene koje imaju  pomalo zagonetnu šminku na očima, ne žele da budu u centru pažnje ali žele da skrenu na sebe pažnju i da ostave pomalo zagonetan utisak.

Žene koje naglašavaju usta i koriste ruževe naglašenih boja su izrazito društvene, vole i žele da budu u centru pažnje i uvek okružene prijateljima. Žele bliskost sa drugima u svakom smislu – duhovnom, telesnom i seksualnom. Nemojte da vas zavara crvena ili pink boja karmina na devojci, jer je to osoba koja ima još “kečeva” u rukavu i ima dosta iznenađenja za vas.

Usne su, pre svega, odraz seksepila. Kada ste zadovoljni, one su opuštene i sa malo karmina i sjajila za usne postaće još primamljivije. Usne odražavaju karakter. Tako da pune usne, na primer, ukazuju na osobu koja puno priča, a često kaže i više nego što bi trebalo. Usne srednje punoće i veličine imaju osobe koje su staložene, smirene i uravnotežene. Samostalne i tajanstvene osobe imaju tanke usne. One u glavi imaju jasne ciljeve i detaljno razrađene planove kako do njih stići.

Istraživanja su pokazala da muškarci najviše i najbolje reaguju na ljubičasti ruž. Dame koje imaju i lepe zube i osmeh, uz ovakav ruž ne mogu ostati neprimećene. Svaki četvrti muškarac smatra da je boja ruža poslednja koju primeti na devojci, a svaki treći se nije mogao ni setiti koju boju ruža koristi njegova partnerka.