grickanje noktaKada se tek upoznate sa nekom osobom formirate mišljenje o njoj prema prvom utisku koji je na vas ostavila.Osim kompletnog utiska koji je ostavila ta osoba svojim izgledom, odećom i ponašanjem, sigurno ćete primetiti i njene ruke i nokte.

Evo nekih informacija koje će vam pružiti izgled noktiju vašeg sagovornika:

– izgriženi nokti – obično ukazuju na prilično nervoznu osobu sa nedostatkom samopouzdanja. Najčešće su to inteligentne osobe kojima nedostaje  lepa reč i podstrek  da pronađu svoje mesto u društvu. Žena koja ima ovakve nokte teško se nosi sa stresnim situacijama, emocionalno je nestabilna i često se rasplače potpuno bez vidljivog razloga. Sklona je da druge krivi za svoje promašaje. Ovakve žene su retko kada ženstvene, ne vole tradicionalnu žensku ulogu i trude se da sa muškarcima budu drugari. Nisu ni same sigurne da li bi želele zaštitu, ljubavnika ili ‘gazdu’.

– uredni, skraćeni nokti – u pitanju je blaga, nežna, ali i jako pedantna osoba. Voli da je sve na svom mestu, ne voli nagle promene u životu, retko rizikuje. Ona je pouzdana, iskrena, dobar prijatelj i romantična duša. Na nju se uvek možete osloniti u dobru i u zlu. Vodi računa o svom izgledu, negovana je, uvek uredna, ali ne prati trendove. Ovakve žene obično nokte mažu tamnijim, mirnijim nijansama ili se opredeljuju za francuski manikir, u situacijama kada žele da izgledaju ‘službeno’.

Vrlo su staložene i smirene osobe, posvećene deci i porodici. U emotivnim vezama kod njih nema tajni, vrlo su otvorene i iskrene, što zahtevaju i od svog partnera. Laž i prevaru teško praštaju, jer se vezi predaju u potpunosti. Sa njom ste uvek na sigurnom, ali vam, možda, može zasmetati njena inertnost. Jer, ima perioda kada je veoma povučena, zatvorena, kada ne želi da se druži sa ljudima niti da komunicira.

– dugi nokti – odlikuju žene koje su dame u pravom smislu te reč. Predugački nokti svedoče o ekstremnosti u svim životnim segmentima. Žene sa dugim noktima ne vole sport, mnogo bolja zabava za njih je šoping, kafa sa prijateljicom ili večera u nekom lepom restoranu. U ljubavi su vatrene, senzualne i čulne, ali često nisu pouzdane partnerke. Idu kuda ih srce vodi, vole izazove, uzbuđenja i često nisu u stanju da odole iskušenjima. To su osobe sa stavom i bez dlake na jeziku. Za muškarce su pravi izazov, prefinjene su i svesne svog izgleda. Vode računa o oblačenju i utisku koji ostavlja u društvu. One su samouverene, ali nikako napadne.

– veštački nokti – najčešće se radi o površnim ženama koje nisu zadovoljne sobom. U najvećem broju slučajeva, ne zadovoljavaju se samo veštačkim noktima, već žele da i lice i telo koriguju plastičnom hirurgijom. One su ipak, dobre prijateljice, vedrog duha i raspoloženja. U ljubavi su vrlo posesivne, često imaju napade ljubomore i ljute se kada njihova nije poslednja.

– upečatljivi nail art – ova osoba voli da je primećena u društvu i da je u centru pažnje. Obično je najveselija i najglasnija u društvu. Nema problema sa samopouzdanjem i uspravno korača. Ceo svet je njen i niko ne može da joj pokvari dan. Ali takođe je i brza na jeziku što joj ponekad donese nevolje.

– stiletto nokti – radi se o jakoj osobi, temperamentnoj, spremnoj na rizike i odvažnoj. Za nju ne postoji prepreka jer ona i ne dozvoljava da dođe do bilo kakvih prepreka. Ona je smela i ne plaši se izazova, ništa ne prepušta slučaju.

– french stil – radi se o ženi od tradicije i ubeđenja. Ne voli da komplikuje stvari, radije se odlučuje za nešto što je provereno i sigurno. Ona je jaka i sigurna u sebe, ali kada se pojavi problem, prvo stane i dobro razmisli pre sledećeg koraka. Deluje ljupko i nežno. Ona je žena od reči koja poštuje dogovore.

I oblikovanje noktiju vam može ponešto reći o vlasnici takvih nokata:

– četvrtasti nokti – žene sa četvrtastim noktima blage su prirode i uravnoteženog temperamenta. Ovaj oblik noktiju ukazuje na kontrolisane, disciplinovane i uredne osobe. Ovim osobama gode masaže vrata, glave i nogu kako bi opustili muskulaturu i dušu.

– ovalni nokti – žene sa ovalnim oblikom noktiju su najčešće pouzdane, vredne, dinamične i radoznale. Ovakve nokte često imaju umetnici. Ove osobe često imaju problema sa disajnim organima. Treba da se bave gimnastikom da bi ojačali leđne mišiće sa kojima najčešće imaju problema.

– nokti oblika lopatice – to su realistične osobe pune energije. Njima se predlažu joga i vežbe opuštanja koje mogu pomoći da se njihova hiperaktivnost svede u poželjne granice.

– kandžasti oblik – se vezuje za egocentričan, često razdražen, nestrpljiv i posesivan karakter. Za ove osobe preporučuje se bavljenjem pilatesom.

– konkavni nokti (savijeni prema unutra) – ovakvi nokti često ukazuju na veoma nervozne i na osnovu toga, iscrpljene osobe. Pomoć može pružiti izmena ishrane, kao i unošenje cinka ili vitamina B15,D i E.

Lakiranje noktiju, prava ženska “zanimacija”, takođe može da ukaže na neke karakterne osobine vlasnice takvih noktiju:

– žena čiji su nokti obojeni u crno je divlja i večiti buntovnik. Voli umetnost i sve što nije konvencionalno i obično. Puna je energije i želje za akcijom. Voli da uči i da uvek bude informisana.

– crvena boja laka za nokte otkriva vatrenu ženu, borca, senzualnu ljubavnicu, pouzdanog prijatelja. Ovakve žene se ne boje izazova, inteligentne su, efikasne, radoznale i nestrpljive.

– pastelne boje koriste nežnije, smirenije žene, kojima su porodica i dobrobit dece uvek u centru pažnje. Posle udaje, obično potpuno zapostave sopstvene potrebe. Dobre su domaćice i majke, dobri prijatelji koji će vam uvek pružiti utehu.

– beli nokti i francuski manikir otkrivaju inovativnu ženu koja brzo misli i reaguje, jaka je i sigurna u sebe. Ipak, i ona žudi za muškarcem pored koga će se osećati posebno. Ne voli da komplikuje stvari, radije se odlučuje za nešto što je provereno i sigurno. Deluje ljupko i nežno. Ona je žena od reči koja poštuje dogovore.