izbor parfema 1Datum i vreme našeg rođenja određuje toliko stvari u našem životu da je to teško i nabrojati a kamoli detaljno istražiti svaku dimenziju astrološkog uticaja na naše živote.

Jedan od uticaja datuma rođenja na naš život jeste i izbor parfema prema horoskopskom  znaku. Izbor parfema već odavno ne predstavlja samo smisao za higijenu ili luksuz, on predstavlja i poseban potpis našeg karaktera, želju da za sobom ostavimo mirisni veo koji će najbolje oslikati našu ličnost i raspoloženje. Obično se smatra kako dominantne osobe koriste snažne i dugotrajne parfeme, romantičari one puderaste i cvetne, a avanturisti citrusne i osvežavajuće mirise.

Evo šta predlažu zvezde kakve mirise treba da odaberu pojedini astrološki znaci:

ovan – je sklon mirisima povezanim sa toplinom, razigranošću i bojama. Po njemu miris treba da bude poziv na zavođenje. Ovnovi treba da koriste mešavinu aromatičnog ulja citrusa, cvetnih i orijentalnih začina, duvana, drva smreke. Žena Ovan je samostalna, vatrena, strastvena i energična pa joj najbolje odgovaraju „divlji i bogati“ mirisi, koji podstiču veselo raspoloženje.

bik – je zemljani znak i njegov miris je simbol sigurnosti, prirode i zavođenja. Bik je promišljena, tiha osoba koja bira diskretne mirise proleća, sveže trave i cveća. Bikovi se odlučuju za aromatične rustične, voćne i cvetne mirise, najčešće od ruža, orhideja, zumbula, ljiljana, magnolije, mirisnih bobica, maslačka, ruzmarina, majčine dušice, jagode, maline, smokve. Žene u znaku bika su najslabije na parfeme (pogotovo skupocene) i najbolje im odgovaraju nežniji, ženstveni i umereni parfemi.

blizanci – su prvi vazdužni znak zodijaka. Oni vole slobodu i suptilne, sveže mirise. U njihovom mirisu treba da se oseti limun, zimzelena šuma, anis, lagane cvetne note, ljiljan, mimoza, bagrem, narcis, vanila. Žene rođene u znaku Blizanaca vole biti u pokretu, pa im zato odgovaraju letnji, citrusni i avanturistički mirisi.

rak – je ljubitelj slatkih i opojmih mirisa. Njihov parfem je jednostavan ali mora da sadrži cvetne i vodene note, vanilu, kamilicu, ljiljan, narcis, mak, cvet pomorandže, limun, trsku, alge, ružino drvo, kokos, badem. Žene rođene u znaku Raka vole mistične i erotske parfeme, ali u nešto laganijoj i romantičnijoj verziji.

lav – bira miris koji nikada nije banalan i može se porediti sa eliksirom ljubavi. Mirisi su opojni i intenzivni. To su odrazi profinjenosti, topline i senzualnosti. ali i pustinje, savane i egzotike. Lav nosi miris kao dodatnu opremu, ukras i dijamant. Njegov miris treba da sadrži cvetni miris citrusa i orijentalnih začina, sandalovinae, maslina, kestena, bora, smreke, nevena, cimeta, suncokreta, limuna, kamilice, mimoze, lotusa, šafrana, jasmina, ljiljana. Lavice vole ekstravagantne, luksuzne parfeme s potpisima slavnih osoba. One obožavaju luksuz i kraljevski sjaj.

devica – bira diskretan i suptilan miris. Devicin miris treba da sadrži mešavinu voćnih nota, meda, bibera, lavande, ruzmarina, majčine dušice, divlje ruže, badema, lešnika, borovnica, tamjana, hrastove šume, lišaja, mahovine, grejpa, karamela, zelenog čaja. Device ne vole biti u centru pažnje, pa će im odgovarati jednostavni, praktični i nenametljivi mirisi.

vaga – kao nežan i romantičan znak uvek bira slatkaste i senzualne mirise koji treba u osnovi da imaju cvetne (ruža, lala, jasmin, bela orhideja) i voćne note (cvet pomorandže, badem, jabuka, trešnja, mango, avokado), aromatična ulja, citrus, vanilu i orijentalne začine. Žene u znaku vage imaju izrazitu slabost prema parfemima i njima odgvaraju nežni i ženstveni parfemi.

škorpija – bira mirise koji pobuđuju emocije i strasti, koji su topli i senzualni. Miris koji odgovara ovom horoskopskom znaku treba u svom sastavu u osnovi da ima cvetne (crvena orhideja, lala), vodene note, aromatična ulja (anis, sandalovina) i orijentalne začine (bosiljak, cimet, kafa, biber). Škorpionke vole mistične, opojme parfeme.

strelac – kao izrazito dinamičan, avanturistički i pomalo divlji znak horoskopa, odlučuje se za mirise koji u osnovi imaju aromatična i egzotična ulja, cvetne i orijentalne note. Žene rođene u znaku Strelca vole daleke krajeve i putovanja i njima najviše odgovaraju citrusni i avanturistički mirisi.

jarac – voli diskretne, suptilne i sveže mirise. Jarčev parfem često podseća na planinsku svežinu, sneg i miris borova. Najbolji miris za ovaj znak treba u svom sastavu da ima aromatična ulja, orijentalne začine, citrus.

vodolija – je veliki individualista i uvek voli nešto neuobičajeno, neobično i savremeno. Osnova mirisa za ovaj znak treba da budu citrusi, lavanda, agrumi i vanila.

riba – je sklona praćenju trendova. Voli da i parfem odaje mekoću, senzualnost, svežinu i romantiku. I mirisom želi da doprinese stanju smirenosti i spokoju. Za nju su mirisi koji imaju u osnovi vodene, orijentalne, cvetne nota i aromatičnih note vanile. Žene rođene u znaku Riba su sklone izboru mističnih i erotskih parfeme, ali u nekoj romantičnoj verziji.