muki frizI muškarci provode dosta vremena ispred ogledala i vole kad im se dive ili ako neko pohvali njihov izgled. Frizura svakako može u tom pogledu da doprinese da neko izgleda lepo, vedro, uredno ili, pak da ostavi veoma loš utisak. U svakom slučaju ne treba slepo slediti modne trendove jer svaka frizura ne odgovara svakom obliku lica, kvalitetu kose, godinama itd. Muškarci se nerado odlučuju za neke drastične promene. Neka istraživanja su pokazala da muškarci, prosečno, u životu isprobaju oko pet frizura i oko 32. godine života se odlučuju za omiljenu frizuru (žene isprobaju, prosečno, sedam frizura). Ljudi se ipak najviše opredeljuju za neku frizuru koja je najmanje zahtevna za održavanje.

Posmatrajte svog partnera i prema njegovoj frizuri možete odrediti neke njegove osobine i na taj način potvrditi ili opovrgnuti svoje mišljenje o njemu.

Kratka klasična frizura je karakteristična za muškarce koji su skloni prikrivanju emocija.  Na poslu su kreativni, znaju da nametnu svoje ideje, komunikativni su i pozitivni i zbog toga omiljeni među prijateljima i kolegama. Budite oprezni sa njima jer umeju da budu veoma sujetni.

Za kratke, trendi frizure, odlučuju se najčešće mlađi muškarci koji žele biti popularni i privlačni ženskom rodu. Malo podignuta kosa, ne previše učvršćena preparatima, govori o modernom, ali i spontanom muškarcu. Njegova je glavna karakteristika ležernost, ali u krevetu se može pretvoriti u pravu zver. Kosa koja sjaji od previše gela odaje pedantnog šmekera koji vam neće baš previše pružiti u seksu.

Uredna frizura, odnosno frizura kada je svaka dlaka na svom mestu ukazuje na muškarca koji je sklon strogoj kontroli u svakom aspektu života. Ali ovakva frizura može odavati i manjak kreativnosti. I to u spavaćoj sobi. To ne znači da s vremenom neće carovati i u tom području.

Kosa ošišana na “kec” ukazuje na odgovornu, disciplinovanu osobu, ali često rigidnu u stavovima, pa sa ovim muškarcima bolje ne ulazite u raspravu.

Kratka razbarušena kosa je karakteristična za ležerne i spontane muškarce.

Poluduga razbarušena kosa otkriva komunikativnog i duhovitog muškarca, sklonog avanturama. On je harizmatičan, a pažnju uglavnom privlači zanimljivom pričom. On je u svakoj prilici opušten. Sklon je izazovima i u seksualnosti, sa ovakvim muškarcem vam nikada neće biti dosadno, kako u postelji, tako i van nje.

Muškarci koji nose dugu kosu su originalni, uživaju u umetnosti, obično su i veoma inteligentni, svestrani ali ne i nametljivi, zbog čega mnoge njihove sposobnosti ne dolaze do izražaja. Osim toga, za njih važi i da su večni romantičari, veoma su osećajni, ranjivi i skloni sanjarenju. To su u osnovi osobe koje ne žele da odrastu. Sa ženama su najčešće prave maze i vole pružati nežnost i pažnju kao i da je primaju.

Ukoliko vaš partner češlja kosu na stranu, levu ili desnu svejedno, znači da je veoma galantan, voli klasiku, nije sklon promenama, čak ni  ekperimentisanju u krevetu. Uredno počešljana na levu stranu, odaje galantnost, ali i muškarca koji nije sklon novitetima, pa ni preteranom eksperimentisanju u seksu. Kalsične poze za njega će biti sasvim dovoljne.

Ćelavi muškarci su senzualni, analitični i vrlo znatiželjni. Imaju dobar smisao za humor, što ih čini poželjnim u svakom društvu. Vole da budu u centru pažnje. U vezama su uglavnom verni i nežni, vrlo otvoreni i veliki džentlmeni. Mnogi muškarci kada počnu da ćelave pokušavaju promenom frizure da prikriju takvo stanje. Tada nikako nemojte težiti da pustite dužu kosu da bi to prekririli. Baš suprotno, potrebno je da nosite kraću frizuru koja neće puno istaći vašu razređenu kosu ili ćelavost na nekim delovima glave.

Farbanju sede kose će pribeći večiti mladići, odnosno oni koji se panično boje da ostare.

Vojničku frizuru biraju komunikativni, lukavi i praktični muškarci. Oni su ponekad nepredvidivi i zavisnici od akcije. Energični su i nestrpljivi, pa ponekad odaju utisak nepristupaćne osobe.