homewax5

Upoznajte se sa različitim metodama depilacije da biste se odlučili za metod koji vama najviše odgovara.

Hladan vosak
koristiti na sledeći način: teglicu sa voskom držite u mikrotalasnoj ili u posudi sa vrućom vodom onoliko koliko je naznačeno u uputstvu. Nanesite vosak na kožu a preko stavite platnenu traku, pritisnite da se zalepi, pa naglo povucite u smeru suprotnom od rasta dlaka.
Koristite ga za depilaciju noga, prepona i nausnica. Minimalan je rizik od infekcije jer se hladan vosak baca posle upotrebe. Ako dođe u dodir sa vodom, vosak ne može više da se koristi. Posle depilacije nanesite na kožu neki umirujući losion. Ne preporučuje se uklanjanje dlaka kraćih od 5 milimetara. Postupak je bolan pa bi bilo bolje depilaciju uraditi u odgovarajućem salonu.                                                Efekat se održava oko 2 nedelje.

Trake sa voskom
koristiti na sledeći način: trake malo zagrejati između dlanova ili na nekom izvoru toplote da bi se lepak razmekšao. Zalepite traku na kožu, pritisnite i naglo povucite u smeru suprotnom od rasta dlake.
Koristite ih za manje površine kao što su prepone, potkolenice i nausnice. Posebno se preporučuju osobama koje imaju probleme sa venama. Loša strana je što mogu da izazovu iritaciju, pa čak i pucanje kapilara.
I za ovaj metod važi preporuka da se posle depilacijena kožu ne stavljaju dezodoransi ili parfemi i da se 24 sata koža ne izlaže suncu.                                                        Koristan period posle depilacije je oko nedelju dana.

Laserska epilacija
podrazumeva da se laserski snop u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake. Koristi se za sve delove lica i tela. Najbolji rezultati postižu se kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu. Dovoljna su tri tretmana da se zauvek otarasite dlačica na nausnicama i bradi.
Preporučuje se da na depilaciju idete pre letnjeg izlaganja suncu. Takođe, nemojte piti sedative, antidepresive i fotosenzitivne lekove jer mogu da umanje efikasnost tretmana. Dva meseca pre nego što započnete tretman nemojte se depilirati voskom niti na bilo koji drugi način koji oštećuje folikul dlačica.
Koristan period posle ovog metoda depilacije je oko 3 do 5 godina.
Fotoepilacija je delotvorna kao i laserska samo je jeftinija.

Topli vosak
koristite na sledeći način: pakovanje voska stavite u posudu sa vodom koju ćete zagrejati. Kad se vosak razmekša nanesite ga na kožu i sačekajte da se stvrdne, a zatim ga uklonite naglim povlačenjem u smeru suprotnom od rasta dlake.
Koristite ga za noge, ruke i prepone. Ne preporučuje se ženama sa osetljivom kožom, onima koje imaju naglašene kapilare i probleme sa venama. Posle upotrebe toplog voska malje često počinju da urastaju. Ali posle svake sledeće depilacije ovom metodom efekat će biti sve bolji zato što se oštećuje koren dlake i usporava se njen rast.
24 sata posle depilacije koža je izuzetno osetljiva, zato se savetuje izbegavanje izlaganja suncu i dezodorans makar jedan dan jer mogu da vam se pojave fleke. Efekat je vidljiv oko dve – tri nedelje.

Klasični brijač
Savremeni brijači su tako oblikovani da su stvarno male mogućnosti da se posečete. Njih je najbolje koristiti za otklanjanje dlačica ispod pazuha. Svakako da je veoma važno da brijači budu čisti i oštri. Nakon brijanja potrebno je isprati kožu hladnom vodom koja će zatvoriti pore i osvežiti kožu, pa je zatim namažite hidrantnom kremom bez alkohola. Ovom metodom se postiže vrlo kratkotrajan efekat.

Električni depilatori
su komforan način depilacije. električni brijači se koriste poput običnih brijača. Koristite ih za depilaciju nogu, ruku i prepona. Ne preporučuju se za pazuh i intimnu zonu. Malo je bolan metod, mada je danas ova neprijatnost svedena na minimum zahvaljujući novim modelima koji imaju 1900 obrtaja u minuti.
Pre depilacije električnim aparatom istuširajte se toplom vodom i izmasirajte kožu grubom rukavicom. Na kraju pospite kožu talkom, a posle nekoliko sati namažite hidratantnu kremu.
Efekat će biti vidljiv oko dve nedelje.

Kreme za depilaciju                                                                                                                 se jednostavno koriste: nanesite kremu na deo kože koji depilirate, ostavite onoliko vremena koliko je naznačeno u uputstvu, a zatim skinite kremu špatulicom i mlakom vodom. Pre depilacije kremu nanesite na unutrašnju stranu nadlanice i proverite da li imate neku alergijsku reakciju na kremu. Ako postoji neka alergijska reakcija kože, nipošto nemojte da koristite kremu. Efekat pri primeni ove metode je oko 2 nedelje.

Šećerna pasta                                                                                                                          se preporučuje svima koji imaju osetljivu kožu. To je prirodan način bez dodavanja ikakvih hemikalija. Preporučuje se posebno za depilaciju lica i prepona. Posle depilacije šećernom pastom dlačice će manje urastati. Pre depilacije koža mora bitisuva i čista.                                                                                                                            Za depilaciju celih nogu i prepona potrebno je 250g šećera zagrejati u posudi dok ne dobije zlatnu boju Zatim tome dodati 200g meda i 2 kašike soka od limuna. Posudu sa smesom zatim skinite sa šporeta i mešajte da dobijete žutozlatnu gustu smesu kao smolu. Na kožu nanesite toplu pastu u smeru suprotnom od rasta dlake, preko nje stavite platnenu traku i povucite u smeru rasta dlake. Po završetku depilacije skinite ostatke paste toplom vodom.                                                                                             Efekat se održava četiri do šest nedelja.

Makazice koristite za dlačice na mladežima
Dlačice oko bradavica na grudima ili na mladežima nipošto ne depilirajte niti ih čupajte pincetom. One se seku makazicama ali i tada budite pažljivi da ne povredite mladež ili bradavicu što može doprineti pojavi dobroćudnih tumora.