Najmoćniji prirodni stimulansi mladosti i svežine jeste ljubav i unutrašnje zadovoljstvo svakog čoveka. Preparati koje treba koristiti za negu i lepotu, poslužiće upravo nezi kože. Od njih ne treba ni očekivati čuda.

Hijaluron je kralj hidratacije. Žene koje žive u tropskim krajevima retko imaju bore zbog  velike količine vlage pa im koža nikad ne dehidrira. On snabdeva ćelije kože velikom količinom vode, pa one momentalno nabubre. Tako se bore isprave. Dokazana je njegova  efikasnost pri korišćenju krema koje ga sadrže, kao i serumi i antiridi.

Retinol (vitamin A) genetski modifikuje kožu i podstiče stvaranje kolagena. Jedini je sastojak krema koji 100% izglađuje sitne bore. Isušuje kožu i da biste to izbegli, preko dana hidrirajte kožu hijaluronskim kremama. Retinolske kreme stavljajte uveče jer svetlost blokira dejstvo retinola. Mažite bore smejalice antiridom sa retinolom.

Koenzim Q10 je antioksidant broj 1. Organizam stvara koenzim Q10 do 25. godine. Zahvaljujući njemu mlada koža je debela i čvrsta. Što ga više gubimo koža je tanja, opuštenija i lakše je oštećuje sunce, umor i svi štetni uticaji iz spoljašnje sredine. Kreme koje ga sadrže jačaju zaštitnu barijeru koža. Dovoljno je staviti 3-4 kapi seruma i nežno ga utrljati na celo lice.

Voćne kiseline su najbolji piling. One uklanjaju površinski sloj kože i stimulišu stvaranje mlade kože, čije su ćelije pravilno raspoređene i jače povezane. Kreme za dnevnu negu sadrže najviše 12% voćnih kiselina, a namenjene su samo masnoj koži. Osobe sa suvom i normalnom kožom ne treba da ih koriste redovno, već samo s vremena na vreme.

Peptidi su delotvorna zamena za kolagen. Stimulišu stvaranje kolagena i učvršćuju kožu. U bore, na čelu ujutro i uveče treba utrljati specijalno sredstvo za mimičke bore.