masna kosaMnogi su očajni što imaju masnu kosu, ali ima i onih što se bore sa suvom kosom. Ako ste zadovoljni svojom kosom i frizurom, vašem samopouzdanju nema kraja. Zato kosu treba svakodnevno negovati. Koristite odgovarajuće šampone i druge preparate za kosu prema tipu vaše kose.

Za izrazito masnu kosu postoje neke preporuke za poboljšanje kvaliteta:

1- minival je odlično rešenje za masnu kosu jer je dodatno isušuje.

2- uzmite sapun na prirodnoj bazi, izlomite ga na komadiće i preko noći ostavite u vodi. Zgnječite ga ujutro i ocedite vodeni deo. U sapun umešajte malo bebi pudera i time operite kosu.

3- masnu kosu perite tako što ćete na nju prvo staviti regenerator pa onda šampon. Ovako ćete kosu nahraniti a na njoj se neće zadržati višak proizvoda.

4- masnu kosu ispirajte mlakom vodom. Vruća voda povećava mogućnost mašćenja.

5- poželjno je koristiti limunov sok ili jabukovo sirće umesto regeneratora.

6- umasirajte u vlasište ulje od jojobe, ostavite da deluje pola sata pa operite kosu. Dodajte nekoliko kapi ulja i u šampon, tako ćete postići efekat regeneratora. Ulje od jojobe kosi daje elastčnost i vlagu, a ne urokuje mašćenje.

7- ulje od jojobe deluje antibakterijski i može se koristiti za lečenje peruti.

Prirodni losion za kosu – napravite tako da u čašu vode pomešate 2 kašičice zaslađenog sirćeta i malo soli, pa onda tu mešavinu umasirate u teme, pustite da stoji sat vremena i onda isperete.