prevara 2Nije ništa novo u činjenici da muškarci varaju. O tome su napisani romani, pesme, komedije. Opšte poznata je i činjenica da su muškarci manje spretni u prevarama od žena. Oni ne znaju tako dobro čuvati tajne i nisu u stanju tako dobro isplanirati priliku za neveru. I što je još važnije, ne mogu odoleti da se ne pohvale svojim prijateljima i poznanicima.

Razlozi koji su najčešći uzrok nevere muškaraca nisu opravdanje za prevaru. Pre nego što prevarite svog partnera, zapitajte se da li ste učinili sve što ste mogli da vratite zanimljivost, strast, uzbuđenje u svoju stalnu vezu ili brak. Možda je ipak poštenije, ali i jednostavnije, priznati da više ne želite zajednički život, razdvojite se i krenite u novi život.

Razlozi za prevaru su mnogobrojni, neki prevazilaze i najrazigraniju maštu. Evo nekih najčešćih razloga zbog čega muškarci varaju svoje partnerke:

Na vrhu liste razloga muške prevare je svakako želja za seksom. Muškarci češće ulaze u avanture, naročito one kratkotrajne i isključivo motivisane seksom. Treba imati na umu i da se muškarci emotivno ne moraju vezivati za osobe sa kojima imaju seks, za razliku od žena. Nakon preljube muškarci će se vratiti u bračnu postelji bez griže savesti. Za njih je to samo usputno zadovoljstvo koje ne mora i neće imati nikakav uticaj na ostatak života.

Čest razlog prevare muškaraca je podizanje samopouzdanja, odnosno dokaz da su još uvek privlačni suprotnom polu.

Nedostatak uzbuđenja u svakodnevnom životu je jedan od izgovora preljubnika. Nekima je jednostavno nemoguće da odole uzbuđenju lova na novu partnerku. Za njih je skoro uludo utrošeno vreme bez igre zavođenja.

Mnogi će smatrati svojom obavezom da bar pokušaju da uspostave neki prisniji kontakt na primer, na poslovnom putovanju ili slično. Jednostavno se pravdaju time da se ukazala prilika.

Osveta partnerki je jedan od vrlo čestih razloga preljube. Ko je prvi pogrešio i nije tako važno, posle svega.

Neki će krenuti u avanturu ako su pod velikim pritiskom na poslu ili u porodici. Taj postupak će pravdati kao beg od stresa i problema.

Ipak je svaka prevara – prevara. Morate smišljati kojekakve laži koje će vas svakodnevno opterećivati i gristi vašu savest. Razmislite o svojim postupcima dok niste otišli predaleko.