friz bojeObratite pažnju na svoju okolinu, na svoje sagovornike, pa ćete i sami biti u prilici da potvrdite ili opovrgnete neka mišljenja da se i po boji kose mogu odrediti nečije karakterne osobine. Često žene menjaju boju kose i frizuru kada su nezadovoljne i kada žele da radikalno promene svoj život. Dame koje često menjaju boju kose ili biraju neobične kombinacije boja uglavnom ne podnose pravila, šablone, spontano donose odluke, a pažnju im privlače samo originalne i posebne osobe.

Opšte prihvaćeno je mišljenje da su mladi ljudi, oni koji su rano osedeli, odgovorni, odlučni i tvrdoglavi. Na njih se može uvek osloniti jer će rado pomoći i biti podrška prijateljima.

Nemojte nasesti na predrasude da su plavuše naivne, zahtevne, glupe i površne. One su najčešće nežne, osećajne, ali i atraktivne i seksi. Retke su žene koje bar jednom u životu nisu obojile kosu u ovu boju. Možda su na taj način želele da stvarno budu samo seksi.

Pri održavanju kose farbane u svetlo plavu boju treba voditi računa kakvom vodom se kosa pere, jer preterano hlorisana voda može da dovede do pojave zelene boje na vašoj glavi.

Brinete su najčešće pomalo misteriozne osobe. Odaju utisak sposobnih i inteligentnih žena, a istraživanja su potvrdila da zbog toga imaju i više uspeha u nalaženju posla i karijeri. Čak su i neke ankete pokazale da se muškarci radije žene brinetama, jer im deluju pouzdanije, stabilnije i senzibilnije, iako su im plavuše seksepilnije

Crvenokose su, po opštem uverenju, vrlo temperamentne osobe i neodoljive zavodnice. Vrlo su radoznale, odlučne, sa stavom, vole da eksperimentišu i sklone su avanturama. U komunikaciji sa drugima su vrlo direktne i otvorene. Prati ih fama da su sklone prevarama i opuštanju uz alkohol. Seksualni život žena koje krasi crvena kosa je bogatiji od onog koji imaju crnke, brinete ili plavuše.

Crnke su živa vatra, energične i neukrotive žene. Veoma su autoritativne, vole da vode glavnu reč kako u braku, tako i na poslu i u društvu. Ponekada su pomalo bahate, glasne i prodorne.

Tamniju kosu, uopšteno, imaju impulsivne, senzualne i strastvene žene. Čak većina muškaraca smatra da su tamnokose žene sofisticiranije, inteligentne, nezavisne i samouverene. Za žene sa tamno braon bojom kose, na primer, se uglavnom veže misterioznost i kreativnost.

Za ombre tehniku će se odlučiti osobe koje su sigurne u sebe, bezbrižne i opuštene, takođe i one koje prate modne trendove, ali zadržavaju lični pečat.

Istraživanja seksualne naravi prema boji kose, redovno potvrđuju seksi status plavuša. Za ljubavnicu bi tako, prema nekim istraživanjima, čak 37% muškaraca odabralo plavušu, 22% crvenokosu, 20% smatra da je za tu ulogu najbolja žena svetlosmeđe kose, a samo bi 10% muškaraca izabralo brinetu. Ali kada je u pitanju brak, muškarci menjaju mišljenje i odlučuju se za tamnokose žene.

Žene takođe neguju neke stereotipe pri proceni pripadnika suprotnog pola. Najpoželjniji muškarac u ženskim maštanjima je uvek visok, zgodan i crn. Ženama su najmanje privlačni crvenokosi muškarci.