Ako niste sigurni koje i kakvo cveće voli vaša simpatija, pokušajte izabrati cveće prema njenom horoskopskom znaku.

OVAN – je vatreni znak i dama kojoj poklanjate cveće priželjkuje da u tom ritualu oseti strast i izazov. Omiljena boja joj je vatrena crvena, karmin ili purpurna, kao i bordo nijanse. Za nju odaberite buket crvenog cveća, ruža kombinovanih sa grančicama ruzmarina, orhideje, gardenije, karanfile, zlatne ili jarkožute ljiljane.

BIK – osobe rođene u ovom znaku zemlje priželjkuju skupocene poklone ili cvetne aranžmane koji na njih deluju smirujuće, još ako su opijajućeg mirisa, potpuno ćete ih osvojiti. Pravi izbor za ove dame su mirišljava baršunasta maćuhica, ljubučice, veliki buketi skladnih boja, kombinacija roze ruža i zelenih listova eukaliptusa u luksuznom pakovanju.

BLIZANCI – znak koji pripada elementu vazduha a dama kojoj želite da poklonite cveće poseduje lepršavost i optimističko ili veselo raspoloženje. Preporučujemo vam da odaberete irise ili krin, po m ogućnosti beli, ili u nekoj svetlijoj nijansi. Ukoliko je prostor u kome najčešće boravi, ispunjena ljiljanima ili nekim poljskim cvećem, ove osobe deluju veoma zadovoljno i poletno.

RAK – dame rođene u ovom znaku vode očekuju svu pažnju ovog sveta, često i preteruju, ali ne zaboravite da su izuzetno senzitivnte, romantične i nežne. Dobar izbor za njih su plavičasti jorgovani, ruže nežnih boja i šlajer ili sitnije, grozdasto belo cveće, a možete ih usrećiti jednim cvetićem svaki dan. Njihovom senzibilittu naročito odgovaraju vodeno cveće i lokvanj.

LAV – ovo je vatreni znak i dama kojoj poklanjate cveće očekuje da to činite u velikom stilu, galantno i iskreno. Sujetne lavice obradovaćete buketima jarkonaranđastih cvetova, gardenijama, ciklamama ili suncokretom, ali to obavezno moraju biti luksuzni arnžmani dekorativni i bogati, ukrašeni mašnama i drugim detaljima.

DEVICA – dama rođena u ovom znaku očekuje od vas krajnje iskrene i ozbiljne namere. Ima potrebu da uvek oseti sigurnost i voli smirene tonove, kao što su različite nijanse plave boje, zatim pariskoplava i zelena. Dobar izbor su i buketi orhideja i jasmina u beloj boji. Ukoliko im poklonite gardeniju, videćete sjaj i veliko zadovoljstvo u njihovim očima.

VAGA – osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu vazduha i poseduju veoma nemirnu ćud,
ali su velike estete, imaju istančan ukus i veoma su zahtevne. Za njih su iris i veliki, mirišljavi,
luksuzni buketi belih, roze ili crvenih ruža. Naročito im prija da svaki dan dobijaju bar po jedan cvet sa ukrasnom mašnom ili sa nekom ljubavnom porukom.

ŠKORPION – ovaj znak, koji pripada elementu vode, veoma je senzitivan, senzualan i strastven, i takve dame ćete obradovati buketom gladiola u jarkim i zagasitim nijansama crvene, ljubičaste i oranž zemlje, deluje smireno, odmereno, disciplinovano i veoma kontrolisano. Da biste smisao za humor i vedar duh i najbolji izbor za ove dame su buketi ljubičica i frezije u jarkožutim bojama. Na njih naroćito deluje i opojni miris cveća. Od poljskog cveća njihovom senzibilitetu pogoduju različak i šareni veliki buketi.

JARAC – ovaj znak pripada elementu zemlje, deluje smireno, odmereno, disciplinovano i veoma kontrolisano. Da biste smekšali pomalo strog karakter i sklonost ka pesimističkom raspoloženju ovih dama, poklonite im bukete kukureka, zelenike ili bršljana u kombinaciji sa mirisnim narcisima. Obradovaće ih i buketi mirišljavih zumbula ili saksijsko cveće velikih zelenih listova.

VODOLIJA – kod ovih osoba vazdušnog elementa je izražena nestalna priroda i pomalo neobičan ukus. Imaju potrebu za slobodom i veoma su originalne u vom načinu i stilu izražavanja, pa su za njih dobar izbor buketi od đurđevka u neobičnom aranžmanu, zimske ruže u jarkim tonovima ili plavo poljsko cveće, a preporučujemo i narcis, na koji ove dame reaguju veoma senzualno.

RIBE – osobe iz ovog znaka poseduju izuzetno čulnu, romantičnu, senzitivnu i sanjalačku prirodu, i za njih je najbolji izbor paprat sa bogatim zelenim granama i cveće opojnog mirisa, pre svega jasmin. Obradovaćete ih i bogatim velikim buketima jorgovana i poljskog cveća u kojima preovlađuju plavi tonovi. Osvojićete ih i ciklamom u jarkocrvenoj ili u bordo nijansi.