obrve 2Povremeno odvojite malo vremena i pogledajte pažljivo svoje lice. Svaki deo lica pažljivo analizirajte i sami ćete se začuditi šta vam ono može “reći”. To su znali i naši preci, a naročito su Kinezi doveli skoro do savršenstva i dijagnostikovanje raznih bolesti prema detaljima na našem licu ili telu.

Na primer, prema obliku, gustini, boji i dužini obrva možete odrediti neke osobine svojih sagovornika. Obrve odslikavaju naše samopouzdanje, organizacione sposobnosti, motivaciju, kao i način na koji donosimo odluke.

Kratke obrve – su karakteristične za osobe koje se ne uzbuđuju preterano ni zbog čega, pa ni zbog problema najbližih prijatelja.

Dugačke obrve – imaju oni koji se dobro snalaze sa svakodnevnim problemima i stresom, a stižu i da saslušaju prijatelje i pomognu im u rešavanju problema. Priznati su u svojoj okolini, dobri su radnici i za njihov takmičarski duh su veliki projekti dostojan izazov.

Retke, tanke obrve – sa tankim lukovima obično imaju nesigurne osobe koje veruju više drugima nego sebi. Nepoverljivi su i vrlo oprezni u životu. Često su u sukobu sa svojim kolegama na poslu.

Pune, debele i guste obrve – su karakteristika energičnih i vrlo aktivnih osoba. Odišu samopouzdanjem i obično su pokretačka snaga u svojoj okolini. Znaju da budu i neprijatni ukoliko se neko ispreči u ostvarenju njihovih ciljeva i želja. Postoji verovanje da su to dugovečne osobe.

Visoko izvijene obrve – zaobljene obrve visoko iznad očiju imaju osetljive osobe, pomalo nepristupačne i koje ne ostvaruju lako kontakte sa drugima. To su uvredljivi ljudi koji su često loše raspoloženi. Takvim osobama treba više vremena i prostora da se uklope u okolinu.  Kada se konačno “otvore” i uklope se, evidentna je njihova totalna promena – postaju darežljivi, optimisti i po svemu drage osobe. Inače su takve osobe perfekcionisti u svemu. Poznate su i po svom istančanom ukusom.

Nisko spuštene obrve – blizu očiju, su karakteristika vedrih i komunikativnih osoba koje su čvrsta podrška i svojim prijateljima. Uvek se drže svojih obećanja.

Oble, polukružne obrve – imaju komunikativne, ljubazne i taktične osobe. Vole ljude i druženje. Oni su uvek spremni da pažljivo saslušaju sagovornike i pomognu prema svojim mogućnostima. Vedre su prirode, mada ponekada, mogu biti nepredvidivi. Povremeni posednički osećaj može da optereti intimnu vezu sa partnerom.

Ravne obrve – obrve skoro kao ravna linija su karakteristične za osobe koje pre donošenja svake odluke dobro razmisle i traže logiku u svemu. Nisu previše emotivni. Dobro se snalaze u tehničkim naukama, direktni su i doslovni. To su osobe jake volje, pune ideja i sugestija, i dobrog ukusa.

Špicaste obrve – kao krovovi kuća, su karakteristične za spontane, energične i snalažljive osobe koje su omiljene u društvu zbog svog smisla za humor. Takve osobe se odlično snalaze i u neočekivanim situacijama, brzo donose odluke i brzo ih sprovode. Njima uvek treba neka dodatna stimulacija kao vetar u leđa.

Tanke obrve – u obliku tanke linije, izvijene ili ne, imaju osobe koje se ne obaziru na svoju okolinu, tuđe potrebe, niti mare za žrtve na svom putu do cilja i ostvarenja svojih želja.

Razmaknute obrve po sredini – ukazuju na tvrdoglave ali i vedre i otvorene ljude. To su emotivno stabilne osobe pa nije čudno da lakše podnose poraze u bračnom životu, raskide ili čak fizički gubitak partnera. Vlasnici jako razmaknutih obrva su često zabavni u porodičnim, poslovnim i društvenim kontaktima. Ponekada se među njima nađu i pomalo sebični ljudi.

Spojene obrve – koje izgledaju kao jedinstvena linija, deblje ili tanje, su karakteristične za ozbiljne, energične i osetljive osobe. To su obično istrajni borci za istinu. Razgovor sa takvim osobama će vam pomoći da dođete do određenih rešenja i novih ideja.

Obrve koje se savijaju na kraju prema gore – ukazuju na nasilnički karakter, sklonost ispadima besa i impulsivnim reakcijama. Takve obrve ukazuju i na kraći životni vek.

Ako su obrve povijene na dole – obično ukazuju na dobroćudnu osobu, plemenitu i punu ljubavi i razumevanja za svoju okolinu. U svojoj okolini su često takve osobe predvodnici koji su uvek spremni za nove izazove. Ukoliko takve osobe imaju gušće i duže obrve, najčešće imaju i duži životni vek.

Isprekidane obrve ukazuju na mogućnost težih bolesti. Možda bi bilo dobro da krenete u detaljniju analizu svoga zdravlja, na primer od ispitivanja štitaste žlezde.