Astrolozi će vas ubediti da su karakterne osobine svakog bića određene vremenom, odnosno danom i satom rođenja. Takođe, se prema horoskopskom znaku može odrediti koje su osobe sklonije prevarama svojih partnera. Pokušajte da saznate da li je osoba koja vam se sviđa sklona prevarama ili se radi o pouzdanoj i stabilnoj osobi. Dvanaest znakova svaki na svoj način proživljavaju saznanje da ih partner vara ili su, pak, i sami neverni.

Horoskopski znaci se dele u četiri osnovne skupine po elementima – vatra, zemlja, vazduh i voda. Uopšteno govoreći vatreni horoskopski znakovi čine preljubu najčešće zbog pohote i dokazivanja, zemljani zbog nezadovoljstva brakom, vazdušni znaci zbog znatiželje, a vodeni zbog emocija i revanša. Svakako postoje i pojedinačne razlike u horoskopskim znacima.

Evo nekih elemenata u prilog takvom sagledavanju karaktera.

Ovan – Ovan će o svojoj aferi obavestiti sve koji žele da ga saslušaju, a kako je strastven neće biti čudno i da raskine postojeću vezu jer se zaljubio u drugu osobu. Njega brak neće smiriti. Svoje neverstvo opravdavaće monotonijom u postojećoj vezi i nikad neće prihvatiti svoju krivicu. Istovremeno je veoma osetljiv ukoliko se njegov partner odluči za preljubu. Osobe rođene u ovom znaku spadaju u seksualne zavisnike, ali i zavisnike od adrenalina koji se pojačava sa novim ljubavnim avanturama.

Bik – Bik se boji prevare iako voli uživanje, pa je najčešće i veran u dugoj vezi. Ako od partnera dobija seksualno i emotivno zadovoljstvo i finansijsku sigurnost, neće to ugrožavati svojim neverstvom. Razlog neverstva je gotovo uvek nedostatak seksa, jer je vladarica ovog znaka Venera koja ga čini seksualnim zavisnikom. Generalno, ovaj horoskopski znak se ponaša promišljeno i kontrolisano, ali ne i kada je u pitanju neverstvo partnera.

Blizanci – Blizanci su nemirni i stalno na rubu flerta. Ako im je partner i dalje izazovan, nema šanse da postanu neverni. To se događa tek kad u potpunosti prihvati kraj svoje veze. Njima je veoma važna mentalna komunikacija. Mogu se poigravati emocijama i seksualnošću. Seks zbog seksa oprostiće i sebi i partneru, ali tek ako osete da je posredi nešto više, počeće mučno preispitivanje.

Rak – Rak je vrlo veran znak jer ne rade drugima ono što ne bi želeli da se njima dogodi, tako da je njima najvažnije da imaju dovoljno nežnosti i ljubavi. Neverstvu su skloni ako se osete nesrećno i nevoljeno u vezi i tada nemaju nikakve kočnice. Ljubav im je jedini svetionik zato ne prihvataju opravdanja ni uslučaju partnerovog neverstva.

Lav – Lav obožava drame i uzbuđenja, voli da bude u centru pažnje pa nije čudo da spada u znakove koji su skloniji prevari od drugih čak i kada su zaljubljeni u svog partnera. Ne mogu ni svoju seksualnost da kontrolišu. Naći će više opravdanja za svoju prevaru, ali partneru će teško oprostiti prevaru zbog svoga ega i taštine. Brak mu nije svetinja. Ljubavna osvajanja ga uzbuđuju, naročito sa mlađim osobama čija ga energija neodoljivo privlači.

Devica – Devica je jedan od odanijih znakova koji nikada ni ne razmišlja o prevari ako je zadovoljna u vezi ili braku, ali kada više ne osećaju poštovanje, nevera im postaje najnormalnija stvar. U tom će im slučaju prevara poslužiti kao oruđe izlaska iz veze za koju misle da je gotova. Mada se znaju dobro kontrolisati, često u avanturu ulaze sa novim partnerom koji je već u vezi. Zarad braka moguće je da ipak opstane postojeća veza i posle otkrića neverstva partnera.

Vaga – Vaga je na jeziku brza i zabavna, stalno na granici flerta u kojem uživa ali koji je često dovodi u opasne situacije. U astrologiji pripadnici Vage su poznati kao vodeći preljubnici, što zbog urođene neodlučnosti, što zbog želje da se svide drugima. U slučaju da partnera prestanu da smatraju prijateljem, veruju da imaju pravo na prevaru. Oni postavljaju jasnu razliku između emocionalne i telesne prevare, zato će biti tolerantniji u slučaju seksa zbog seksa, i prema sebi i prema partneru.

Škorpija – Škorpija je na lošem glasu kao znak koji je često neveran, ali to je više posledica ponašanja nego delovanja. Ipak, ako im veza pređe u rutinu, lako će se upustiti u seriju prevara za jednu noć kako bi dobili uzbuđenja koja im nedostaju. Ovaj erotični znak ne može podneti pomisao da ga voljena osoba vara, pa neće tek tako ni on nju prevariti. Za njega je sklapanje braka nešto poput krvnog saveza gde svaka obredna reč ima poseban značaj.

Strelac – Strelac je ljubitelj avanture, pustolovine i zabranjenog voća, pa je sklon neveri koju ne shvata dramatično i kada je u braku i kada je stvarno zaljubljen u partnera. Za Strelca vredi ona izreka da prilika čini lopova i neće oklevati ako mu se ukaže prilika za malo zabave. S druge strane, lako opraštaju prevaru partneru. On je vedri pustolov koji seks smatra sportom, svojevrsnom vežbom za telo i duh.

Jarac – Jarac spada među najvernije znake u Zodijaku jer je njima nevera zapravo duhovna izdaja, tako da njihovi snovi ostaju na nivou flerta. Ako počnu vezu da doživljavaju kao lošu, da budu nezadovoljni u braku, počeće da se ponašaju kao Device i krenuće putem nevere. Iako je vrlo hladan i promišljen, za jarca se kaže da mu rastu seksualni apetiti sa porastom moći i uticaja. Pokušaće da razumeju partnerovo neverstvo, ali to može da bude mučno i dugotrajno.

Vodolija – Vodolija izmišlja svoje granice neverstva koje niko drugi ne može da shvati, jer im rutina ide na živce pa će prevariti partnera s potpuno različitom osobom. Smatraju da postoji razlika između telesne i emocionalne prevare i ponašaju se u duhu krilatice”vodite ljubav a ne rat”. Vodolije ostaju verne ako stvarno vole partnera i znaju da im neće biti oprošteno. Tolerantniji su i prema partnerovom neverstvu ali opet do neke granice koju sami postavljaju.

Ribe – Ribe ionako žive u svom svetu mašte, pa kad im veza upadne u rutinu, njihov će mozak već smisliti novu fantaziju u kojoj ni prevara nije nemoguća. Ako se pritom i zaljube, nema više kočnica, pa ih treba držati zainteresovanim i održavati strast kako im prevara ne bi postala stvarnost.snaga osjećaja ono je što ih povezuje i što ih drži vernima. Oni se vežu zbog ljubavi, a ne zbog nekih drugih interesa, pa će i na neveru gledati kroz prizmu zaljubljene osobe.