ljubavni savetVreme menja sve. Menja ljude, menja običaje, menja način na koji funkcioniše svet. Međutim, neke stvari su večne i ne blede, bez obzira na period u kojem su se pojavile. Važile su juče, važe danas a važiće i sutra. Upravo takvi su neki ljubavni saveti koje su prabake dale bakama, bake dale mamama, a koje mame daju svojim ćerkama.

Najpre treba znati da je suština veze među ljudima zasnovana na kompromisu. Ljudi su drugačiji i ne možete da očekujete da ćete se uvek slagati sa svima. Zato postoji razgovor i kompromis kao jedini ispravan način komunikacije među ljudima, pa i među emocionalnim partnerima.

Nikada, ali nikada ne pokazujte muškarcu da nemate samopouzdanja, da mislite da ste debeli, da se ne osećate dobro u svom telu. Njemu ste kraljica univerzuma i tako treba i da ostane, a svoje “probleme” rešavajte sa prijateljicama.

Bez obzira na to koliko ste dugo zajedno, dokazujte mu iznova i iznova da ste zaljubljeni u njega. Bilo da mu se samo osmehnete onako kako vi znate ili da mu priredite neko iznenađenje, budite svesni toga da je način pokazivanja zaljubljenosti manje bitan. To isto važi i za muškarce, u odnosu na njihove partnerke.

S vremena na vreme budite malo luckasti pa uradite nešto na mestu na kom je to definitivno neočekivano. Na najmanje očekivanom mestu uputite mu jedan “želim te” pogled. To će ga sigurno prijatno iznenaditi. Iznenađenja su vrlo važan deo svake veze. Kada se najmanje bude nadao, priredite mu seksi doček s posla, u seksi haljini i štiklama koje obožava na vama.

Ne zaboravite poljupce. Samo 10 sekundi ljubljenja bez nekog posebnog povoda doprinosi uzbudljivijem seksu, čak i satima posle. I zagrljaji pridonose osećaju bliskosti. U muškom telu ima manje oksitocina, supstance koja izaziva osećaj prisnosti, ali čestim dodirima možete povećati njeno lučenje.

Probleme sa partnerom treba da rešavate u svoja četiri zida, a ne pred drugim ljudima. Drugi nemaju veze sa tim i ne zaslužuju da se nađu u neprijatnoj situaciji.

Neke stvari poput depilacije, brijanja ili čupanja obrva treba da radite isključivo kada vaš muškarac nije kod kuće. Ta doza intime treba zauvek da ostane pod velom tajni kako bi vaš partner mogao u potpunosti da uživa u vašoj lepoti, a ne zamišljajući vas kako brijete noge.

Slobodno vreme je ključ uspeha svake veze. Parovi koji se ne razdvajaju nisu u potpunosti srećni i ispunjeni, baš zato što im nedostaju aktivnosti bez voljene osobe. Izađite sa prijateljicama, opustite se u izlasku, u pozorištu a potom se vratite kući i iznenadite ga jednim savršenim seksom. Biće oduševljen.

Zajednički život pre braka je mudar potez, jer otkrivate mnoge partnerove osobine koje je najbolje razrešiti na vreme.

I kada ste besni pazite šta pričate. “teške” reči mogu biti oproštene ali nisu nikad zaboravljene.

Ne glumite da vas zanimaju njegovi hobiji, jer istina će na kraju svakako izaći na videlo.

Nemojte se zanositi mišlju da ćete partnera promeniti – bolje bi bilo da ga od početka prihvatite takvog kakav jeste. Svakako mu otvoreno kažite šta vam smeta u njegovom ponašanju. Kao i u komunikaciji sa drugima, tako i svom partneru sve primedbe iznesite sa nekom dozom humora – lakše će prihvatiti. Ne zaboravite da ljubav, ipak ne pobeđuje baš sve.

Prvi sastanak posvetite boljem upoznavanju partnera a ne nesmotrenom odlasku u krevet. To bi i njemu bio znak da želite budućnost sa njim ili, što stvarno ne bi bilo dobro, da pomisli da ste devojka za jednu noć. Bar prvo vreme posvetite zabavljanju i zajedničkim izlascima, a kasnije možete da se preispitujete da li je on “prava” osoba za vas i da li sa njim imate budućnost.

Nemojte zanemariti primedbe njegovih prijatelja i roditelja o njegovom karakteru. Budite malo i kritični – da ne dođete u situaciju i zapitate se kako niste na vreme primetili neke njegove postupke.

Ako partner ne želi da vas upozna sa svojim prijateljima to treba da vam bude znak da ne želi ozbiljnu vezu sa vama. A ako i sam kaže da nije spreman za ozbiljnu vezu – shvatite to upravo onako kako je i rekao. Ne razmišljajte o ozbiljnoj vezi sa njim. Ostavite prostora svom partneru da se izjasni da li smatra vašu vezu ozbiljnom. Nekima treba više vremena da postanu svesni svojih osećanja i da ih prihvate.

Malo bezazlene ljubomore održava plamen strasti. Povremeno mu uz osmeh ispričajte kako ste otkačile nekog udvarača.

Družite se sa srećnim parovima. Partner će lakše prihvatiti mogućnost ozbiljne veze ako vidi da se i drugi dobro zajedno zabavljaju.

Jedna stvar je zajednička za sve srećne parove: bave se zabavnim aktivnostima zajedno. Takmičarske igre (na primer bilijar ili basket) preporučuju se jer povećavaju nivo adrenalina, što doprinosi jačanju bliskosti.