karmin 1

Svaka žena ima svoj stil nanošenja karmina na usne. Stručnjaci su uspeli da definišu karakter neke ličnosti prema načinu nanošenja karmina, odnosno prema obliku koji poprima karmin nakon nanošenja. Možda ćete se i vi prepoznati u sledećim opisima:

Karmin oštrog, zakrivljenog vrha – ćete sresti kod večito optimističkih žena, vedrih i vrlo duhovitih, zaljubljenih u život i ljude oko sebe. One kao da ceo svet gledaju kroz “ružičaste” naočare. Omiljene su i poželjne u društvu, uspešan su spoj nesputane energije i nežnosti. Pravi su primeri romantičnih duša. Svojim prijateljima su pouzdan i veran oslonac. Vode vrlo aktivan život, njihov dan mora da ima najmanje 25 sati, da bi stigli realizovati sve svoje ideje i planove. Inače, uvek imaju neke nove ideje i puno ljubavi za cveće.

Karmin zaobljenog vrha – ćete sresti kod dobroćudnih žena, smirenih i opuštenih, koje se odmah izdvajaju po prijateljskom pristupu. One su omiljene u društvu, pune razumevanja za okolinu. Ponekada su u opasnosti da se previše opuste i ulenje.

Karmin ravnomerno korišćen sa svih strana – imaju žene kojima je veoma važan fizički izgled, njihov i njihovih partnera. One su kompletno sređene i kada idu u kupovinu i na pijacu. Mnogo im znači da im se ljudi dive, mada ih mnogi i ne vole. U svakom slučaju, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Znaju da budu i površne u svojoj želji da zadive okolinu. Obično dobijaju ono što zažele. Izrazito su strastvene osobe, pa i njihove ljubavi su burne i fatalne.

Karmin sa ravnim vrhom – imaju pouzdane, energične, praktične i racionalne žene, pomalo konzervativne. Vode računa o svom izgledu i o utisku koji ostavljaju, ali ne preterano. Trebaju se čuvati da ne postanu dosadne u društvu postavljanjem visokih normi ponašanja. Vrlo često su to uporne i tvrdoglave osobe, koje ne prihvataju odustajanje i odbijanje.

Karmin kao nov – imaju vrlo odgovorne žene koje vode računa o svojim i tuđim obavezama i vremenu. Strogo poštuju pravila ponašanja. Kolege i poznanici ih cene, posebnu njihovu posvećenost poslu. Dobre su u diplomatskoj službi. U suštini su, ipak vrlo osećajne, stidljive i nenametljive osobe, pomalo nesigurne i u strahu da ih okolina neće dobro razumeti i prihvatiti.

Karmin sa vrhom u obliku pravougaonika – imaju žene koje su u svemu pravi primer perfekcioniste. Mada im to mnogi zameraju, i u poslu i u privatnom životu, ipak su mnogima oslonac u životu. Ali ne treba preterivati ni u postavljanju zahteva.

Karmin sa vrhom u obliku tobogana – imaju žene koje krasi izuzetna duhovitost, oštroumnost i radoznalost. Njima je važno da se pojavljuju u društvu i na raznim okupljanjima u kojima će biti u centru pažnje. Za njih takav život nosi opasnost od nezdravih navika. Ovakve žene vole ljude, život i izazove. Jednostavno, one uživaju u životu a ko naiđe na muškarca koji je može pratiti, to je obično ljubav za ceo život.