Karakteristike rođenih u pojedinim horoskopskim znacima su uglavnom određene položajem zvezda pri rođenju, ali postoje i neke promene u karakteru koje postaju izražajnije sa povećanjem godina života. Osobine tipične za neki astrološki znak u mladosti, ponekada se mogu pretvoriti u svoju suprotnost “pod stare dane”. Pročitajte kakvi ćete biti u periodu od rane mladosti do starosti.

Ovan (21.03. – 20.04.) – Mladi ovan je kao dete stalno u akciji, puno života, radoznalo i uvek spremno na nestašluke, ponekada i veoma opasne. Mogu naglo ući u brak ili ga večno izbegavati. Po prirodi su individualci i uvek će svojoj ženi ili mužu pripremati različita iznenađenja i uzbuđenja. S njima je život dinamičan i nikad nije dosadan.

U starosti će biti takođe vrlo aktivni, jedino ako ih bolest ne spreći. Teško da mogu da vode miran život, i ako im nedostaje aktivnosti ili uzbuđenja, mogu da postanu pravi gnjavatori. Ako mogu, do poslednjeg trenutka života baviće se sportom.

Bik (21.04.-21.05.)- U mladosti su velike maze i šarmeri koji osvajaju okolinu. Ako odrastaju u blagostanju – veoma su srećni, ali ako odrastaju u siromaštvu – taj period će želeti da zaborave kao mučan. Brak sklapaju uglavnom iz ljubavi ili zbog materijalnih interesa. Novac im je važan kao i voljena osoba. Izbegavaće brak s osobom slabijeg materijalnog stanja. Vole da uživaju u životu.

U starosti će uživati ukoliko su se u životu obogatili. Ne vole da dele po svaku cenu. Ukoliko ostare u oskudici, mogu da postanu puni gorčine i nezadovoljstva.

Blizanci (21.05.-21.06.) – U mladosti su blizanci srećni i ispunjeni ako su u stalnom pokretu i kontaktu sa što širim društvom. Uvek traže priliku da se istaknu i potvrde u svojoj okolini. Spretni su i uspešni u komuniciranju i zato im je uvek važno društvo. Teško ih je zaustaviti kada počnu  da govore, obično ne zatvaraju usta.

Njihovim partnerima u svakom životnom dobu, od početka veze treba da bude jasno koliko im je važan društveni život. Putovanja i kretanja među ljudima nešto je što ih obogaćuje i čini srećnim. Ako uz sebe imaju životnog saputnika koji je sličnog senzibiliteta kao i oni, nikada im neće biti dosadno, nego će starost ispuniti raznim aktivnostima i putovanjima. Ukoliko se desi da ostanu sami, neće im biti potrebno mnogo vremena da obnove stara poznanstva ili steknu nova.

Rak (22.06.-22.07.)- Mladi rak je izrazito osećajna i introvertna osoba sa kojom treba biti nežan i pažljiv, ali to ne znači da on treba biti pod “staklenim zvonom”. Treba ga podsticati da izađe iz sveta snova i prihvati život sa svim radostima i tugama, kao i svi ostali. Kada konačno donesu neku odluku, čvrsto idu do zacrtanog cilja.

Kada osnuju stabilan dom i porodicu, provešće prijatnu starost ispunjenu mnogobrojnim porodičnim okupljanjima najbližih. Ako ostanu sami, postaće tužni i melanholični. Ovi ljudi sve pamte, pa neretko i žive u prošlosti.

Lav (23.07.-23.08.) – Mladi lav je prosto nemoguć do trenutka kada postane centar događanja. Najveća uvreda za njih je ignorisanje. Treba ih stalno usmeravati tako da znaju da u životu ne postoji samo potreba i želja pojedinca. Ulazak u brak mora biti pompezan. Gledaju i da im brak donese neki status. Vole sjaj i raskoš, a još više slavu. Ako nemaju publiku – nesrećni su.

I u starosti su lavovi veoma sujetni.Važno im je da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima da pričaju o svojim dostignućima. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe koje su sklone i da lažu kako bi se prikazali u najboljem svetlu. Kada dođu kući i nasamo analiziraju svoj život, ponos im neće dati da priznaju ako nisu uspeli.

Devica (24.08.-24.09.)- To su obično uglađena deca koja paze na svoje ponašanje i  izgled i uvek se trude da budu pristojni i dobri. Njihovi roditelji su srećni i ponosni na svoju decu. Device uvek žele da znaju unapred  šta će se dešavati. Tako i u slučaju odluke o zajedničkom životu sa partnerom, najpre sagledaju kakva je njihova zajednička budućnost. Retki su oni koji stalno nalaze razlog za odlaganje braka.

U kasnijim godinama života device postaju sve zahtevnije u perfekciji organizacije života i poslovnih obaveza. Svaka sitnica u njihovom životu treba da ima tačno određeno mesto. Ukoliko je Devica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će dosta prigovarati i gunđati. U suprotnom, osobe rođene u ovom znaku će proživljavati drugu mladost.

Vaga (24.9.-24.11.) – U ovom znaku su rođeni veliki šarmeri. Veseli su i nasmejani, druželjubivi i vode računa o svom imiđu. Najčešće su u centu pažnje u svom okruženju. Ali pri donošenju bilo kakvih odluka su veoma neodlučni. Brak im je nešto najvažnije u životu, jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživeti u paru. Ljubav i iskrenost su njihovi ideali.

U starosti će biti ispunjeni i srećni ako su zajedno sa svojim partnerom. Ako su ostali sami, osećaće se usamljeno i trudiće se da nađu svoju bolju polovinu.

Škorpija (24.10.-23.11.) -od najranijih dana voli da provocira, ruši tabue i, kao emotivno nezrela osoba, da izaziva sukobe. U najranijem detinjstvu ih treba pravilno usmeravati i nadzirati. Kada se odluče da uplove u bračne vode, to čine vrlo ozbiljno i promišljeno. Dosledni su i ne trpe površnost i indolentnost. Seks im je važan i nastoje da ga još više razviju kroz vezu ili brak. Skloni su avanturama.

I u starosti su škorpije aktivne, naročito ukoliko su zadovoljne postignutim u aktivnom razdoblju života. Uvek su imale sklonosti ka sportskim ativnostima, pa će i u ovom životnom dobu biti aktivne u toj sferi. Ako su sami posvetiće se proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti.

Strelac (24.11.-23.12.) – deca strelci su veseljaci od malena. Sa njima nema velikih briga, sve teče ujednačeno i postepeno i u uživanju u vedrijoj strani života. Skloni su slatkišima i gojaznosti, pa o tome treba da vode računa. Kad stupaju u brak čine to spontano i galantno. Umereni su i uravnoteženi, pa ih svi rado prihvataju. Smisao za humor kod njih igra važnu ulogu u životu i pomaže da nadvladaju teškoće.

U starosti će rado prenositi svoje mudrosti i životna iskustva. I tada ih neće napustiti smisao za humor i sklonost pozitivnom gledanju na život.

Jarac (24.12.-20.01.) – osobe rođene u ovom znaku se u mladosti ponašaju preozbiljno za svoje godine, pomalo kruti i hladni. Iza svega se zapravo krije osećajnost, ranjivost, ambicioznost. Zato se sve pažljivo priprema, organzuje i zrelo i kontrolisano ponaša. Obično su u odbrambenom stavu, a u školi su pametni učenici. U brak stupaju promišljeno. Idu u zajednicu sa srcem.

Tek u starosti ove osobe počinju da se opuštaju i postaju veseliji sa izrazitim pozitivnim stavom prema svemu. Za Jarce se kaže: “U mladosti starac, u starosti mladac”.

Vodolija (21.01.-19.02.) – u mladosti se vodolije ističu u svojoj okolini po nekom specifičnom talentu. Ističu se i po svakojakim ludorijama, i zato ih treba kontrolisati i pravilno usmeravati. Ponekad u brak stupe naglo i na sasvim nekonvencionalan način ili pak žive kao pustinjaci održavajući neke isprekidane veze.

U starosti se prepuštaju svojim željama i sklonostima kojima nisu mogli da se posvete u aktivnom delu života. Za njih nije čudno da i u 80-tim godinama polože vozački ispit ili uče i posvete se nekoj sportskoj aktivnosti.

Ribe (20.02.-20.03.) -u mladosti su to deca sklona sanjarenju koju povremeno treba “spustiti na zemlju”. Često su uspešni i priznati u umetničkim vodama. I u braku su skloni idealizaciji partnera. U skladnom braku zaista uživaju.

U starosti se ribe konačno prepuštaju svojim sklonostima i kreativnosti ili jednostavno lenčare. Ponekad to lenčarenje predugo traje i treba ga usmeriti u nekom korisnijem smeru. Ponekada iz dosade, i sami smišljaju kojekakve intrige.